Porsche 911 Carrera Pamamericana Special: Φόρος τιμής στο αγωνιστικό παρελθόν (photos)


Η Porsche παρουσίασε την 911 Carrera Pamamericana ως μία ειδική έκδοση-φόρο τιμής στο ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν.

  • 21/10/2022

«Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχημένης πορείας της Porsche στον μηχανοκίνητο αθλητισμό προήλθε από τις επιτυχίες της στον αγώνα Carrera Panamericana, που θεωρείτο από πολλούς ειδικούς ως το πιο δύσκολο ασφάλτινο ράλλυ τη δεκαετία του '50».

Αυτά είναι τα λόγια του επικεφαλής της Porsche Mexico, Camilo San Martin, και αποτυπώνουν πλήρως το γιατί η Porsche θέλησε να βγάλει μία ειδική έκδοση της 911.

Η Porsche 911 Carrera Pamamericana Special αποτίει φόρο τιμής στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας στο motorsport, καθώς εμπνέεται από την 356 S Cabriolet που αγωνίστηκε στον θρυλικό αγώνα της Νότιας Αμερικής.

Αισθητικά, η 911 Carrera Panamericana, που βασίζεται στην 911 CarreraSCabriolet, έχει επενδυθεί με το ίδιο χρώμα με την 356, το λεγόμενο 'Gentian blue', ενώ αντίστοιχο χρώμα έχουν κι οι ζάντες 21 και 20 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Οι δαγκάνες των φρένων βάφτηκαν μαύρες, ενώ στις πόρτες έχει τοποθετηθεί ο αριθμός 11 σε λευκό κυκλικό πλαίσιο. Το λευκό εντοπίζεται και στην πίσω γρίλια.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα επενδύθηκαν με δέρμα σε χρώμα Canyon grey, ενώ το κράνο της Carrera Panamericana, σύμβολο της εποχής, έχει ραφτεί στο προσκέφαλο με κλωστή σε χρώμα Graphite Blue.

Αυτή η ειδική 911 Carrera Panamericana θα τεθεί σε δημοπρασία το 2023, και μέρος των εσόδων θα διαθετεθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται πως η 911 Carrera S Cabriolet διαθέτει ένα flat-6 κινητήρα, 3 λίτρων, με απόδοση 450 PS και ροπή στα 530 Nm, ενώ επιτυγχάνει τα 0-100 km/h εντός 3,9 δευτερολέπτων.