Porsche 911 Carrera RS 2.7: Ο Walter Rohrl γιορτάζει τα 50 χρόνια του μοντέλου (video)


Η Porsche γιορτάζει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία της 911 Carrera RS 2.7 με τον παγκόσμιο πρωταθλητή WRC, Walter Rohrl και τον νικητή του Le Mans, Timo Bernhard.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ, VIDEO: PORSCHE
  • 15/9/2022

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, Walter Rohrl, συνόδευσε την Porsche στον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία της 911 Carrera RS 2.7, περιγράφοντάς την ως ένα από τα πιο αγαπημένα του μοντέλα.

Η 911 GT3 RS αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, φέροντας έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 4,0 L. Πολλά χρόνια πριν κατασκευαστεί το συγκεκριμένο μοντέλο, η Porsche είχε δημιουργήσει το πιο γρήγορο και ισχυρό σπορ αυτοκίνητο, όχι μόνο στην ιστορία της γερμανικής μάρκας, αλλά και γενικότερα: Την Porsche 911 Carrera RS 2.7

Ο Walter Rohrl συνάντησε τον νικητή του Le MansTimo Bernhard, για τη δημιουργία ενός επετειακού video, με τους δύο θρύλους της οδήγησης να συζητούν γύρω από το εμβληματικό μοντέλο, αλλά και την επίδραση που είχε στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Η Porsche 911 Carrera RS 2.7 έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 1972, ως το κορυφαίο μοντέλο της σειράς 911, εκφράζοντας τη φιλοσοφία της Porsche ότι τα ισχυρά, σπορ αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην καθημερινότητα, ως συμβατικά αυτοκίνητα πόλης.

Οι Γερμανοί εμπνεύστηκαν από την 911S 2.4, προηγούμενο μοντέλο της σειράς 911, και προσέφεραν στην RS 2.7 έναν μεγαλύτερο και πιο ισχυρό κινητήρα, αλλά και καλύτερη αεροδυναμική, όπως και πιο ελαφρύ αμάξωμα. Πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως ένα από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα της γενιάς του, αλλά και όλων των εποχών.

Φέρει έναν κινητήρα χωρητικότητας 2,7 L που αποδίδει 212 PS και 255 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα σύστημα μετάδοσης 5 σχέσεων. Ζυγίζει μόλις 975 kg, γεγονός που της επιτρέπει να κάνει τα 0-100 σε μόλις 5,6 sec. Η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 241 km/h, επίδοση που είναι αρκετά εντυπωσιακή, με γνώμονα τη χρονολογία κυκλοφορίας του.

Οι εκπομπές CO2 της δεν υπάγονταν στα πρότυπα της EPA, γεγονός που έκανε την 911 Carrera RS 2.7 παράνομη στη Β. Αμερική όταν πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αργότερα, η EPA χαλάρωσε τους περιορισμούς όσον αφορά τους μηχανισμούς που σχετίζονταν με τις εκπομπές των οχημάτων, κι έτσι η RS 2.7 κατάφερε να «ταξιδέψει» στην Αμερική.

Δείτε το video: