Porsche 911 GT3 RS: «Ωδή» στην Carrera RS και δυναμικό ντεμπούτο στο Sebring


Η Porsche 911 GT3 RS ετοιμάζεται να συμμετέχει στις 12 ώρες του Sebring και κάνει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ, αποτίοντας φόρο τιμής στη θρυλική Carrera RS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 22/2/2023

Η αγορά των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, κι έτσι η Porsche κατασκεύασε την ειδικής έκδοσης Porsche 911 GT3 RS αποκλειστικά για εκεί. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην εμβληματική Carrera RS, η οποία γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια το περασμένο έτος.

Η 911 GT3 RS θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση τον ερχόμενο μήνα στον αγώνα των 12 ωρών του Sebring, από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου. Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Porsche στη Β. Αμερική, Kjell Gruner, είπε σχετικά: «Το συγκεκριμένο πακέτο αποτίει φόρο τιμής στην 911 Carrera RS 2.7, ένα έμβλημα της οδήγησης και σύμβολο της αυτοκίνησης.»

Φυσικά, αυτό που κάνει το μοντέλο να ξεχωρίζει είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί. Πιο συγκεκριμένα, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε άσπρο χρώμα με λεπτομέρειες σε χρωματισμό Python Green. Αυτός ο χρωματισμός εντοπίζεται στα καλύμματα των καθρεπτών, τους τροχούς, το κάτω μέρος του αμαξώματος και τις επωνυμίες πάνω στις πόρτες.

Λεπτομέρειες όπως τα καπάκια των βαλβίδων, αλλά και τα κλειδιά του οχήματος, έχουν επίσης υιοθετήσει το συγκεκριμένο πράσινο χρώμα, το οποίο εξαπλώνεται και στην πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό, η Porsche έχει προσθέσει το Python Green στις ραφές της καμπίνας, αλλά και νέα μαρσπιέ που φέρουν την ονομασία του πακέτου.

Κάτω από το κάλυμμα, η 911 GT3 RS «κρύβει» έναν ατμοσφαιρικό flat-six κινητήρα χωρητικότητας 4,0 L, ο οποίος αποδίδει 525 PS και 465 Nm ροπής, ενώ κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 3,2 sec, με την τελική ταχύτητα του μοντέλου να ανέρχεται στα 296 km/h.

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, και η τιμή του οχήματος που αναβιώνει τη θρυλική Carrera RS ανέρχεται στα 314.000 δολάρια (295.266 ευρώ). Μπορεί το κόστος να ξεπερνά αυτό της συμβατικής GT3 RS (223.800 δολάρια), όμως το συγκεκριμένο πακέτο προσφέρει πολλά παραπάνω. Εκτός από το όχημα, το πακέτο περιλαμβάνει την 2023 GT3 RS και την 1973 Carrera RS σε κλίμακα 1:43, ένα ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα αυτοκινήτου, ένα ρολόι Porsche Design Chronograph, και άλλα.