Porsche 911 GT3 RS: Το κρυφό "μήνυμα" που πρέπει να ξαπλώσεις στο έδαφος για να το δεις (photos)


Spoiler Alert: Το easter egg βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και στόχο έχει να προλάβει τις κακές γλώσσες πριν αρχίσουν να στάζουν "χολή" στα social media. 

  • KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: PORSCHE, CHRIS PERKINS
  • 24/8/2022

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μία "μόδα" μεταξύ των σχεδιαστών οι οποίοι κρύβουν επιμελώς στοιχεία στα αυτοκίνητα προκαλώντας τους οδηγούς να τα ανακαλύψουν όσο γνωρίζονται με το μοντέλο.

Η μανία με τα easter eggs, κατά τα αυτοκινητικά ειωθότα, επηρέασε και την Porsche η οποία στη νέα 911 GT3 RS που παρουσίασε πριν από μία εβδομάδα έχει κρύψει ένα μήνυμα σε σημείο που δύσκολα θα μπορέσει να το εντοπίσει κανείς.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο σχεδιαστής του αυτοκινήτου, Andreas Preuninger, στον δημοσιογράφο Chris Perkins από το Road and Track και βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Εκεί υπάρχει ένας μικρός ανακλαστήρας, αλλά το σχήμα του αμαξώματος που προκύπτει από τον αεραγωγό που είναι τοποθετημένος πίσω από τον πίσω τροχό, δημιουργεί ένα κανάλι αέρα. Σε συνδυασμό με την παρουσία του ανακλαστήρα έπρεπε να προστεθεί ένα επιπλέον κομμάτι το οποίο μοιάζει με αεραγωγό αλλά στην ουσία δεν είναι.

Προκειμένου να προλάβει τις κακές γλώσσες που εμφανίζονται κυρίως στα comments των social media, "κράζοντας" κάθε κατασκευαστή (δεν είναι και λίγοι) που προσθέτει ψεύτικους αεραγωγούς στα αυτοκίνητά του, ο Preuninger αποφάσισε να γράψει το μήνυμα “NO VENT”, εξηγώντας σε αυτόν ή αυτή που θα το ανακαλύψει πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΓΩΓΟΣ.

ΦΩΤΟ: Chris Perkins
ΦΩΤΟ: Chris Perkins
ΦΩΤΟ: Chris Perkins
ΦΩΤΟ: Chris Perkins

Το σημείο που βρίσκεται το easter egg της Porsche δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και όποιος θέλει να το εντοπίσει θα πρέπει να ξαπλώσει στο έδαφος και την ίδια στιγμή να έχει καλή όραση μιας και η γραμματοσειρά είναι μικροσκοπική.

Από όλα τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ότι η Porsche δεν έχει σε... εκτίμηση όλους αυτούς που προσθέτουν ψεύτικους αεραγωγούς και ψεύτικες απολήξεις εξατμίσεων στα αυτοκίνητά τους. Για αυτό προχώρησε σε αυτή την κίνηση την οποία μάλιστα φρόντισε να τη διοχετεύσει στα media ώστε να στείλει το μήνυμα και να προλάβει τους haters.

Πηγή: Road and Track