Porsche 919 Street: Ένα εξωφρενικό supercar που δεν είδαμε ποτέ


Έχοντας να διαφημίσει μερικά Le Mans στο ενεργητικό της, η 919 θα χτυπούσε οροφή, εφόσον κυκλοφορούσε σε έκδοση δρόμου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 12/11/2020

Με την καμπάνια του «Porsche Unseen» η Γερμανική εταιρία επέλεξε να ρίξει φως σε μία επιμελώς κρυμμένη πλευρά της. Την κατασκευή πρωτότυπων οχημάτων, τα οποία όμως δεν πήραν ποτέ το πράσινο φως της παραγωγής. Ένα από αυτά είναι και η 919 Street, μία έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της, 919 Hybrid.

Αυτό που αντικρύζετε στις φωτογραφίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μοντέλο από πηλό, σε φυσικό μέγεθος. Για να μην έχει κατασκευαστεί έστω ένα λειτουργικό πρωτότυπο, σημαίνει ότι η ιδέα εγκαταλείφθηκε γρήγορα. Κρίμα, καθώς πάνε αρκετά χρόνια από εκείνη τη Γενεύη που είδαμε την 918, το τελευταίο hypercar της φίρμας, ενώ πλέον έχει κλείσει 20ετία και από την Carrera GT.

Ο στόχος, εάν προχωρούσε η 919 Street, θα ήταν να πατάει το ίδιο ακριβώς monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα που χρησιμοποιεί και η αγωνιστική έκδοση. Με τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις και μεταξόνιο, με χαμηλό συνολικό βάρος και με ένα υβριδικό σύνολο στην περιοχή των 900 ίππων, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο μέσα σε μία πίστα.

Για όσους τώρα θέλουν να δουν το συγκεκριμένο πρωτότυπο από κοντά, η Porsche αναφέρει ότι θα φροντίσει να το προσθέσει στη συλλογή του μουσείου της, εντός του 2021. Παράλληλα, ετοιμάζει και ένα βιβλίο «Porsche Unseen», στο οποίο θα περιλαμβάνεται, μαζί με αρκετά ακόμη -μυστικά- πρωτότυπα οχήματα, που δεν είδαν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.