Porsche 919 Street Hypercar: Στο Μόναχο η έκδοση δρόμου του πρωτότυπου του Le Mans!


Η Porsche κάνει ακόμα μία εμφάνιση της 919 Street, της έκδοσης δρόμου της 919 Hybrid που κυριάρχησε την περασμένη δεκαετία στο Le Mans.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/9/2021

Η Porsche έδειξε για πρώτη φορά δημόσια την 919 Street Hypercar, την έκδοση δρόμου του LMP1 της γερμανικής μάρκας, με το οποίο πήρε τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans την τριετία 2015-2017, προτού αποχωρήσει από τον θεσμό.

Κι ενώ το street μοντέλο σχεδιάστηκε ήδη από το 2017, τις πρώτες εικόνες τις είδαμε τον περασμένο Νοέμβριο, τις οποίες δημοσίευσε η ίδια η εταιρεία.

Μπορεί να δει κανείς τις ομοιότητες με το LMP1, αλλά οι γραμμές και η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία είναι εμφανής και στη street έκδοση, όπως εμφανίστηκε και στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, στο περίπτερο της Porsche.

Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένα 4κύλινδρο υβριδικό κινητήριο σύνολο, 888 ίππων, ίδιο με εκείνο του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ήταν τόσο ακραία γρήγορη (και ακριβή), που η Porsche αποφάσισε να μην προχωρήσει στην παραγωγή της ως το νέο 'halo car' της μάρκας (μετά την 918 Spyder).