Porsche 962C: Ένας θρύλος των αγώνων σε δημόσιους δρόμους (video)


Η Porsche 962C ανήκει στις πίστες, αλλά αυτό το παράδειγμα είναι απολύτως νόμιμο να οδηγηθεί και σε δημόσιους δρόμους - κι αυτό ακριβώς έγινε.

  • ΦΩΤΟ: Supercar Driver / YouTube
  • 7/3/2023

Όλο και περισσότερες εταιρείες κατασκευάζουν επιβατικά μοντέλα που τα χαρακτηρίζουν «αγωνιστικά αυτοκίνητα για τον δρόμο». Στην περίπτωση αυτής της Porsche 962C, αυτό είναι κυριολεκτικό.

Το παράδειγμα αυτό κατασκευάστηκε από την Porsche στην εποχή των Group C για μία ιδιωτική ομάδα, και συγκεριμένα την Kremer Racing. Τώρα, φέρει κανονικά πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας, αφού μετετράπη σε νόμιμο για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους όχημα, χωρίς να αλλάζει τίποτα ριζικά στο αυτοκίνητο.

Στην «καρδιά» του εξακολουθεί να βρίσκεται ο 3λιτρος κινητήρας με τα δύο turbo που παράγει 750 PS. Και ενώ μπορεί σαν αριθμός να μην εντυπωσιάζει σε σχέση με τα supercars του σήμερα, πρέπει να μπει ληφθεί υπόψη πως ζυγίζει μόλις 1 τόνο.

Το κανάλι του Supercar Driver είχε τη δυνατότητα να οδήγησε την Kremer 962CK6, όπως ονομάζεται πια, στην κεντρική Αγγλία, σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό-νυν επιβατικό αποτελεί μόλις ένα από τα 91 που κατασκευάστηκαν την περίοδο 1984-1991, ενώ ορισμένα έχουν μετατραπεί σε νόμιμα για τον δρόμο αυτοκίνητα ανά τα χρόνια.

Το σασί αυτό είχε κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1988, ενώ γνώρισε επιτυχίες και στο Hockenheimring και το Hungaroring

Κι ευτυχώς για όλους, η BBM Sport, που έκανε τις μετατροπές, έβαλε σύστημα traction control για να ελέγχεται καλύτερα η δύναμη που μεταδίδεται μόνο στον πίσω άξονα, καθώς είναι τουλάχιστον τρομακτικό να έχει κανείς 750 PS στο δεξί πόδι σε ένα όχημα 1000 κιλών.

Δείτε το σχετικό βίντεο: