Porsche και MINI οι πρωταθλητές στην ικανοποίηση πελατών στο service


Δύο νέοι πρωταθλητές στη ικανοποίηση των πελατών αναφορικά με τη διαδικασία του service ανέδειξε έρευνα της J.D.Power.

  • 12/3/2021

H διαδικασία της συντήρησης ενός αυτοκινήτου δεν είναι η πλέον ευχάριστη, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που οι ιδιοκτήτες έρχονται αντιμέτωποι με «κρυφές» βλάβες και κόστη τα οποία δεν θα μπορούσαν να έχουν προϋπολογίσει.

Υπάρχουν, βέβαια, και εταιρείες που εργάζονται συστηματικά ώστε ακόμα και η επίσκεψη σε ένα εξουσιοδοτημένο σημείο συντήρησης ή επισκευής να μην εξελίσσεται σε μια δυσάρεστη εμπειρία.

Σε έρευνα της J.D. Power, λοιπόν, αναδεικνύονται οι κατασκευαστές που τα καταφέρνουν καλύτερα από τους υπόλοιπους στο service, εστιάζοντας στη διαδικασία συντήρησης και επισκευής νέων αυτοκινήτων τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει περισσότερα από τρία χρόνια ζωής και βρίσκονται ακόμα υπό την προστασία της εργοστασιακής εγγύησης.

Μάλιστα η J.D. Power χώρισε τους κατασκευαστές σε δύο κατηγορίες των premium και εκείνων που έχουν απευθύνονται στους…  πολλούς  κοινούς θνητούς.

Ξεκινώντας στην κατηγορία των premium στην πρώτη θέση βρέθηκε η Porsche με 899 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη την Lexus με 895 βαθμούς και τρίτη την Infinity, η οποία συγκέντρωσε 887 βαθμούς.

Στην κατηγορία των «μαζικών» κατασκευαστών, η πρώτη θέση ανήκει στη MINI με 864 βαθμούς, με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνεται από την Buick και την Mitsubishi.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην έρευνα της J.D. Power η οποία πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συμμετείχαν περισσότεροι από 62.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, γεγονός που είναι από μόνο του αρκετό ώστε να καταστήσει τα αποτελέσματά της αξιόπιστα.

Για το τέλος αφήσαμε το πιο αξιοπερίεργο εύρημα της έρευνας το οποίο θέλει τους ιδιοκτήτες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων περισσότερο δυσαρεστημένους από τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής σε σχέση με τους ιδιοκτήτες συμβατικών αυτοκινήτων, παρά το γεγονός ότι ένα ηλεκτρικό τετράτροχο απαιτεί σαφώς λιγότερες εργασίες στην περίπτωση της τακτικής συντήρησής του.