Porsche Macan T: Πρώτη φορά... Τouring (photos)


Η Porsche παρουσίασε την Porsche Macan T, εγκαινιάζοντας τον χαρακτηρισμό «Touring» σε SUV μοντέλο. Δείτε σε ποια σημεία διαφοροποιείται η νέα πρόταση.

  • 17/2/2022

H Porsche προχώρησε στην διεύρυνση της γκάμας των διαθέσιμων εκδόσεων της Macan αποκαλύπτοντας στο κοινό την πρόταση «T» η οποία έρχεται για να τοποθετηθεί ανάμεσα στο βασικό μοντέλο και το κορυφαίο, την Macan S. Το γράμμα «Τ» προέρχεται από τη λέξη «Touring» και γράψει τη δική του ιστορία στις σειρές 718 και 911ωστόσο σήμερα το βλέπουμε για πρώτη φορά να επιλέγεται για ένα SUV.

Τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία συνήθιζε να προσδίδει σε κάθε αυτοκίνητο της Porsche ήταν η πιο «δυναμική» εμπειρία οδήγησης αλλά και το διευρυμένο πακέτο του βασικού εξοπλισμού. Στην ίδια λογική πάτησε και στην περίπτωση της Macan T, παρουσιάζοντας μία πρόταση που δεν θα κλέψει τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις της, αλλά σίγουρα θα παρέχει μία αισθητά αναβαθμισμένη οδηγική συμπεριφορά.

Ο κινητήρας παρέμεινε ο ίδιος, ο τετρακύλινδρος turbo των 2 λίτρων που αποδίδει 265 PS και 400 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων που στέλνει την κίνηση –όπως συμβαίνει σε όλη τη σειρά- και στους τέσσερις τροχούς. H κατανάλωση καυσίμου που δηλώνει η Porsche ορίζεται στα 10.7 – 10.1 l/100 km ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 242 – 229 g/km (σύμφωνα με τον κύκλο WTLP)

Η βασική του διαφοροποίηση του κινητήρα έρχεται μέσα από το βάρος του που έχει μειωθεί κατά 60 περίπου κιλά και έχει κάνει ελαφρύτερο τον μπροστινό άξονα, επιτρέποντας στο SUV να «μπαίνει» πιο επιδέξια και πιο σβέλτα στις γωνίες. Στον βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε την «κλασική» ανάρτηση της η οποία ρυθμίζεται μέσω του Porsche Active Suspension Management και μπορεί να φέρει το αμάξωμα μέχρι και 15 mm πιο κοντά στο έδαφος.

Το Sport Chrono Package έρχεται ως στάνταρ και προσθέτει στο τιμόνι τον επιλογέα των modes και του Sport Responce τα οποία με το σωστό σετάρισμα επιτρέπουν στο όχημα να επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 6.2 sec. με την τελική ταχύτητα να είναι τα 232 km/h.

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση η Macan T διαφοροποιείται με τον αποκλειστικό χρωματισμό Agate Grey Metallic αλλά και με την παρουσία του λογότυπου Macan T σε διαφορετικά σημεία. Την ίδια στιγμή οι ζάντες έχουν μεγαλώσει κατά μία ίντσα σε σχέση με το βασικό μοντέλο (20 αντί για 19).  Εσωτερικά βρίσκουμε θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι ενώ το σήμα της Porsche να έχει αποκτήσει ανάγλυφη παρουσία στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Η Porsche Macan T είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στην Γερμανία τον Απρίλιο του 2022.

Πηγή: Porsche