Porsche: Νέες εντυπωσιακές εκδόσεις Style Edition για τις 718 Boxster και Cayman (photos)


Η δημιουργικότητα συναντά το σπορ χαρακτήρα στις νέες 718, με το εντυπωσιακό φούξια χρώμα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να παραπέμπει στην 911 Carrera RS γενιάς 964.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 2/11/2022

H Porsche παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις Style Edition για την 718, που έρχονται να «ενισχύσουν» τις υπάρχουσες Cayman και Boxster, προσθέτοντας εντυπωσιακά χρώματα και αρμονικά πακέτα αντίθεσης, με πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό.

Πρόκειται για τις 718 Boxster Style Edition and 718 Cayman Style Edition, οι οποίες, σύμφωνα με το γερμανικό brand, φέρνουν χρώμα στη ζωή της πόλης, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με το σπορ χαρακτήρα για τα δύο αυτοκίνητα με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος.

Πρόκειται για αποκλειστική παραλλαγή των συγκεκριμένων εκδόσεων, η οποία ξεχωρίζει οπτικά, ιδιαίτερα σε όσους επιλέξουν για εξωτερικό χρώμα το Ruby Star Neo. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή φούξια απόχρωση, η οποία παραπέμπει στη θρυλική Porsche 911 Carrera RS της γενιάς 964.

Ακόμα, ωστόσο και αν η χρωματική επιλογή είναι διαφορετική, οι δύο νέες εκδόσεις εύκολα διαφοροποιούνται από τις υπόλοιπες. Τις αναγνωρίζει κανείς παρατηρώντας τις 20άρες ζάντες σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, τις μαύρες, σπορ, απολήξεις της εξάτμισης και τo λογότυπο της Porsche με γυαλιστερό ασημί χρώμα στο πίσω μέρος. Στην 718 Boxster Style Edition, τα γράμματα «Boxster» που είναι ανάγλυφα πάνω από τα πλαϊνά παράθυρα, προστίθενται στο κάλυμμα της οροφής ως αποκλειστική ετικέτα.

Αν κάποιος δεν ενθουσιάζεται από τις μαύρες λεπτομέρειες, μπορεί να επιλέξει το άσπρο πακέτο αντίθεσης, χωρίς επιπλέον χρέωση. Και τα δύο πακέτα, πάντως, περιλαμβάνουν διακοσμητικές ρίγες στο καπό του χώρου αποσκευών μπροστά και διακοσμητικά γράμματα «Porsche» στο πλάι, καθώς και ασπρόμαυρα γυαλιστερά φινιρίσματα για τους τροχούς και ονομασίες μοντέλου στο πίσω μέρος, αντίστοιχα.

Περνώντας στο εσωτερικό, στα μοντέλα Style Edition κυριαρχεί το μαύρο χρώμα και το δέρμα. Το πακέτο περιλαμβάνει ραφές αντίθεσης, φωτιζόμενα πάνελ μαρσπιέ από ανοξείδωτο ατσάλι και ιδιαίτερες λεπτομέρειες στα προσκέφαλα.

Το βασικό επίπεδο εξοπλισμού ενισχύεται με φωτιστικά σώματα BiXenon και φώτα ημέρας LED, σπορ σύστημα εξάτμισης, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, συμπεριλαμβανομένης κάμερας οπισθοπορείας. Ασφαλώς περιλαμβάνονται και μία σειρά από άλλες «υπηρεσίες», όπως cruise control, θερμαινόμενο δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, διζωνικός αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, εξωτερικοί καθρέφτες με αισθητήρες βροχής κ.α.

Αντίθετα, δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στο κομμάτι του κινητήρα και της μετάδοσης. Αμφότερες οι Style Edition βασίζονται στις βασικές εκδόσεις 718 Boxster και Cayman, με τον 2λιτρο 4κύλινδρουπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που αποδίδει ισχύ 300 PS και ροπή 380 Nm. Το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο περιλαμβάνεται στη βασική έκδοση, με το οποίο τα 0-100 km/h έρχονται σε 5,1 sec. και για τις δύο εκδόσεις (4,7 sec. με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PDK που διατίθεται προαιρετικά). Η τελική ταχύτητα, κοινή και για τα δύο, είναι 275 km/h.