Porsche: Σε μία ευθεία αεροδρομίου με όλες τις γενιές της 911 Turbo (video)


H 911 είναι από πλευράς πωλήσεων το πιο πετυχημένο σπορ μοντέλο στον κόσμο και η «μητέρα» όλων των Porsche.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE/ YOUTUBE
  • 29/12/2020

Μέχρι σήμερα η Porsche έχει κατασκευάσει συνολικά επτά γενιές της 911 Turbo με την μια να είναι καλύτερη από την άλλη. Και ταυτόχρονα ακόμη και οι παλιότερες να διατηρούν μια ανεξίτηλη ομορφιά και αξία δίχως να έχουν χάσει σταγόνα γοητείας στο πέρασμα των τεσσάρων δεκαετιών.

‘Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο η πορεία της 911 Turbo ξεκινά το 1975 με τον boxer να αποδίδει 260 άλογα και την επιτάχυνση να διαρκεί 5,4 sec. Τιμές που ενθουσιάζουν ακόμη και σήμερα. Όσο τα χρόνια περνούσαν και από γενιά σε γενιά τα άλογα ανέβαιναν και τα δευτερόλεπτα έπεφταν.

Και όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα το φράγμα των 500 PS έσπασε η 5η γενιά, ενώ η τελευταία κατέβασε το 0-100 κάτω από τα 3 sec. Στο βίντεο πρωταγωνιστούν σε μία ευθεία αεροδρομίου και οι επτά γενιές των 911 Turbo σε μια υποτιθέμενη «διαμάχη» με τους πρώην και νυν αγωνιζόμενους Mark Webber, Earl Bamber, Neel Jani, Dirk Werner, Thomas Preining, Matt Campbell και τον 65χρονο Olaf Manthey που κατέκτησε first ever πρωτάθλημα Carrera Cup.

Ως μοντέλο η Porsche 911 αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του αυτοκινήτου ανά τον κόσμο, ήδη από το ντεμπούτο της ως μοντέλο 901 στην Φρανκφούρτη το 1963. Η 911 αποτελεί επίσης πηγή έμπνευσης για όλες τις άλλες σειρές μοντέλων της Porsche. Από το Cayenne έως την Panamera, κάθε Porsche είναι το πιο σπορτίφ αυτοκίνητο στην κατηγορία του, καθώς ενσωματώνει μέρος της φιλοσοφίας της 911.

Σε κάθε μία από επτά γενιές της, οι μηχανικοί μας στο Zuffenhausen και το Weissach έχουν επανεφεύρει το μοντέλο, αναδεικνύοντας ξανά και ξανά την πρωτοποριακή δύναμη της μάρκας Porsche. Ο Ferry Porsche έχει περιγράψει τα μοναδικά της πλεονεκτήματα με τον καλύτερο τρόπο: «Η 911 είναι το μόνο αυτοκίνητο που θα μπορούσε κανείς να οδηγήσει σε ένα σαφάρι στην Αφρική ή στο Le Mans, ή για να πάει στο θέατρο ή για να κινηθεί στην έντονη κυκλοφορία της Νέας Υόρκης».