Porsche: Στις 8/6 αποκαλύπτει πρωτότυπο sports car που θα δείχνει το όραμά της για το μέλλον


Η αποκάλυψη θα γίνει στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης για τα 75 χρόνια ιστορίας της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 31/5/2023

Η Porsche συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια ζωής και κορυφώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις με ένα εντυπωσιακό event που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2023.

Πρόκειται για μια ημερομηνία-ορόσημο, καθώς στις 8 Ιουνίου 1948 η Porsche 356 No.1 Roadster πήρε την έγκριση κυκλοφορίας στους δρόμους και αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο της θρυλικής μάρκας. Έτσι, ακριβώς 75 χρόνια μετά, η γερμανική φίρμα διοργανώνει την εκδήλωση «75 χρόνια Porsche Sports Cars», η οποία θα μεταδοθεί μέσω livestream από τους λογαριασμούς της στα social media.

Στην εκδήλωση, διάρκειας 1 ώρας, θα παρευρεθούν σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας της, εμβληματικές φυσιογνωμίες και επιλεγμένοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Ωστόσο, καλεσμένοι είναι οι φίλοι του brand σε όλο τον κόσμο, μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης του event, στα γερμανικά και στα αγγλικά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μια «φαντασμαγορική παρουσίαση μουσικής, φώτων και χορογραφιών», σύμφωνα με την εταιρεία. Θα «παρελάσουν» πλήθος μοντέλων που παρήχθησαν από την Porsche σε όλη τη διαδρομή της, ενώ θα υπάρχουν πέντε θεματικές ενότητες: Κληρονομιά, Πνεύμα της Εποχής, Απόδοση, Πρωτοποριακό Πνεύμα και Όνειρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, «ο κατασκευαστής sport αυτοκινήτων θα παρουσιάσει στον κόσμο μια ματιά από το όραμά του για το sport αυτοκίνητο του μέλλοντος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Αν και δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία, όλα δείχνουν ότι θα αποκαλυφθεί ένα concept car (και όχι αυτοκίνητο παραγωγής), από τη στιγμή που χρησιμοποιείται η λέξη «όραμα».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα Porsche 911 ST, το καινούριο μέλος της συλλογής Heritage της φίρμας. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μοντέλο που αποτελεί φόρο τιμής στο παρελθόν και ασφαλώς δεν μπορεί να ταυτιστεί με το μέλλον του brand.