Πώς ακούγεται μια Toyota Supra με 96 σφυρίχτρες στην εξάτμιση; (video)


Αν και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που μπορεί κάποιος να προχωρήσει στη συγκεκριμένη "μετατροπή", θα πρέπει να παραδεχτούμε πως το αποτέλεσμα έχει ενδιαφέρον.

  • 20/11/2022

Σε τι ακριβώς μπορεί να αποσκοπεί κάποιος όταν κατασκευάζει ολόκληρη πατέντα για να εφαρμόσει 96 σφυρίχτρες στο σύστημα εξάτμισης μιας Toyota Supra; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο δημιουργός του παρακάτω video, ο YouTuber Cody Hovland, ο οποίος εργάστηκε συντονισμένα προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η κατασκευή δείχνει αρκετά απλή. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένας μεταλλικός κύλινδρος με τελείωμα σε σχήμα κώνου, όπου υποδέχτηκε τις σφυρίχτρες και στη συνέχεια ενσωματώθηκε πάνω στο ιαπωνικό μοντέλο με σφικτήρες και κόλλα. Παράλληλα τοποθετήθηκε μια σφαιρική βαλβίδα που ρυθμίζει τη ροή των καυσαερίων προς τις σφυρίχτρες.

Αρχικά θέλησε να δοκιμάσει την πατέντα του με την βαλβίδα μισάνοιχτη ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Όταν όμως άνοιξε πλήρως την βαλβίδα τότε η Supra άρχισε να σφυρίζει σαν τρελή.

Πάντως μέσα από το video, το οποίο ξεχωρίζει με την κωμική προσέγγιση του δημιουργού του, μπορεί να καταλάβει ο καθένας πως το αυτοκίνητο δεν βγήκε μία μεγάλη βόλτα με τις σφυρίχτρες στην εξάτμιση. Προφανώς ο Hovland δεν ήθελε να έρθει τετ-α-τετ με κάποιο περιπολικό και να του κοστίσει το video όσο μία ταινία μικρού μήκους με φουλ καστ.

Δείτε την προσπάθεια στο παρακάτω video...

Πηγή: YouTube/ Cody Hovland