Πώς ένα Suzuki Swift Sport κερδίζει την κόντρα με την ΑMG των 640 ίππων; (Video)


Χρειάζεται κάποιο "κόλπο" και μπόλικο χιούμορ για να ξεπεραστούν οι 500 ίπποι και τα 150 χιλιάρικα που τα χωρίζουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/1/2020

Μιας και είναι η εποχή που τελειώνει η μία χρονιά και αρχίζει η άλλη και η περίοδος των διακοπών φέρνει στην επιφάνεια μια κάποια χαλαρότητα, οι συνάδελφοι στο CAR Magazine SA στη Νότιο Αφρική σκέφτηκαν να παίξουν λιγάκι. Και έβαλαν σε κόντρα στην ευθεία ένα Suzuki Swift Sport με μία Mercedes-AMG GT63 S.

Mία κόντρα που προφανώς δεν στέκει, καθώς από τη μια έχουμε μόνο 140 ίππους και από την άλλη όλη την γερμανική τεχνογνωσία και ένα σπορ σεντάν των 640 ίππων. Για να έχει κάποιο νόημα και το ενδιαφέρον το video υπάρχει ένα στοιχείο που δίνει μια ευκαιρία στο μικρό Suzuki να έχει πιθανότητες.

Όπως βλέπουμε το Swift δεν ξεκινά από στάση αλλά έρχεται με όλη του την φόρα που έχει αποκτήσει στην πίστα. Το προβάδισμά του είναι μεγάλο αρχικά, όμως οι 640 ίπποι της σταματημένης AMG αναλαμβάνουν δράση και στο τέλος της ευθείας η διαφορά είναι ελάχιστη.

Προφανώς και δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό εύρημα σε όλη αυτή την ιστορία, αλλά είναι μια ευκαιρία των συναδέλφων στη Νότια Αφρική να χαλαρώσουν και να παίξουν με κάτι διαφορετικό. Καλή χρονιά να έχουμε, είτε με 140 είτε (εντάξει, καλύτερα) με 640 ίππους.