Πως η επόμενη BMW M5 θα αποδίδει 1.000 άλογα;


Δεν θα υπάρχει κάτι το μαγικό… αλλά κάτι το ηλεκτρικό μιας και οι πιο πρόσφατες φήμες θέλουν την επόμενη M5 να είναι αμιγώς ηλεκτρική;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 11/8/2020

Πιθανότατα οι διπλές απολήξεις στην επόμενη M5 να έχουν διακοσμητικό ρόλο αφού θα δούμε μια ηλεκτρική της έκδοση. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα της BMW προβλέπει την παρουσίαση της νέας Σειράς 5 στα τέλη του 2023 και ένα χρόνο αργότερα να δούμε και τη νέα Μ5.

Ωστόσο, οι petrolheads θα πρέπει ως ένα βαθμό να κοιμούνται πιο ήσυχοι αφού οι Γερμανοί δεν τρελάθηκαν για να βγάλουν μια αποκλειστικά ηλεκτρική Μ5. Έτσι, θα δούμε μέσα στο 2024 και μια plug-in έκδοση με κινητήρα καύσης -συγκεκριμένα έναν turbo πολύ-κύλινδρο turbo- και πάνω από δύο ηλεκτρικά μοτέρ να συνδυάζονται για να δώσουν μια συνολική ισχύ στα περίπου 750 άλογα.

Επιστρέφοντας στην ηλεκτρική εκδοχή αυτή θα παρουσιαστεί μαζί με την PHEV ή το αργότερο μέχρι το 2025. Η ηλεκτρική Μ5 αναμένεται να έχει νέας γενιάς μπαταρίας Gen V που θα είναι αποδοτικότερες και το κυριότερο με μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα στις 135 kWh. Εννοείται πως η τάση θα είναι στα 800V ώστε να υποστηρίζεται σούπερ ταχυφόρτιση.

Σχετικά με την ισχύ το σύστημα πρόωσης θα έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ (δύο πίσω και ένα στον μπροστινό άξονα) ώστε να φτάνει τα 1.000! Κάπως έτσι το 0-100 km/h θα πέφτει κάτω από τα 3 sec με την προσφερόμενη αυτονομία στα 700 km σε κύκλο WLTP! Για να δούμε, τι θα δούμε!