Πώς κατασκευάζονται οι ζάντες του Honda Civic Type R; (Video)


Το Honda Civic Type R δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα κορυφαίο μοντέλο στην κατηγορία του και προσεγμένο στο μέγιστο βαθμό σε κάθε τομέα του. Όπως, για παράδειγμα οι τροχοί του από την BBS.

  • 18/7/2020

H Honda δημιούργησε πρόσφατα μια ακόμα πιο ξεχωριστή έκδοση του Civic Type R με την οποία σκοπεύει να ανακτήσει το ρεκόρ πίστας στο Nürburgring Nordschleife, στην κατηγορία του. Έτσι, το Civic Type R Limited Edition, όπως αυτή ονομάζεται, έχει μελετηθεί σε κάθε τομέα του με σκοπό να μειωθεί όσο το δυνατόν το βάρος του. 

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το αυτό έχει μειωθεί συνολικά κατά 47 kg συγκριτικά με το αντίστοιχο της έκδοσης Type R GT. Για παράδειγμα, η αφαίρεση του ηχομονωτικού υλικού και του συστήματος ψύξης-θέρμανσης για τους πίσω επιβάτες είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 12,7 kg. Επίσης, η χρήση ειδικά κατασκευασμένων τροχών από την BBS (η οποία κατέθεσε στη Γερμανία αίτηση υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας της από τους πιστωτές της, για να αντιμετωπίσει την κρίση εξαιτίας του νέου κορωνοϊού), είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά άλλα 10 kg επιπλέον. 

Όπως έχει ανακοινωθεί, το Civic Type R Limited Edition θα κατασκευαστεί μόλις σε 1.000 αριθμημένες μονάδες, εκ των οποίων μόνο οι 100 θα προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Όπου έχει διατεθεί ήδη η συγκεκριμένη έκδοση, έχει γίνει ανάρπαστη. Οι ως τώρα δοκιμές μέχρι την τελική προσπάθεια των ανθρώπων της Honda για την κατάρριψη του ρεκόρ στην λεγόμενη «Πράσινη Κόλαση» είναι επιτυχείς. 

Ο κινητήρας δεν έχει αλλαγές και η όποια βελτίωση στις επιδόσεις οφείλεται στο μειωμένο βάρος και τις ακόμα πιο σπορ ρυθμίσεις της ανάρτησης. Θυμίζουμε ότι ο δίλιτρος VTEC Turbo έχει μέγιστη ισχύ 320 PS/6.500 rpm και μέγιστη ροπή 400 Nm/2.500-4.500 rpm. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τον τρόπο που κατασκευάζονται οι ζάντες της BBS οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση του ξεχωριστού μοντέλου.