Πως μπορείς να κινηματογραφήσεις μια Bugatti Chiron στα 400 χλμ./ώρα; (βίντεο)


Μιλώντας για ένα μονοπλάνο, που ξεκινάει από στάση για να φτάσει μέχρι αυτή την εξωπραγματική ταχύτητα, η πρώτη, τεράστια, δυσκολία είναι να καταφέρεις να κινηθείς και εσύ με τον ίδιο ρυθμό…

  • 1/4/2020

Η κινηματογράφηση αυτή δεν είναι καινούρια. Για την ακρίβεια έγινε το 2017, για λογαριασμό της ίδιας της Bugatti, σε μία κλειστή πίστα δοκιμών και εξέλιξης του ομίλου VW. Όσο για το βίντεο, έπαιξε πρώτη φορά στην επίσημη παρουσίαση της Chiron. Τώρα όμως κυκλοφόρησε το behind-the-scenes βίντεο του δημιουργού. Αυτού που ανέλαβε την πρόκληση και μας εξηγεί πως κατάφερε να τη φέρει εις πέρας.

Ο Al Clark είναι ένας βραβευμένος κινηματογραφιστής που εξειδικεύεται σε λήψεις αυτοκινήτων. Άσχετα όμως από τα stand σε ταινίες και τις διάφορες κινηματογραφικές καταδιώξεις, το να καταφέρεις να τραβήξεις ένα όχημα 1.500 ίππων, που επιταχύνει από στάση στα 400 χλμ./ώρα και κατόπιν ακινητοποιείται, σε μόλις 42 δευτερόλεπτα, είναι μία πρόκληση άλλου επιπέδου. Ενδεικτικά, το βίντεο που κυκλοφόρησε, σημείωσε περισσότερα από 40 εκ. views στο YouTube και πιθανά πάνω από 100 εκ. συνολικά, στα social media, σύμφωνα με το δημιουργό του.

Από την αρχή υπήρξαν διάφορες εικασίες για το Camera car. Ποιο όχημα θα μπορούσε να κινηθεί τόσο γρήγορα και ταυτόχρονα να φέρει και τον ογκώδη μηχανισμό της κινηματογράφησης; Έχουν ακουστεί ιστορίες ότι ο δημιουργός χρησιμοποίησε μία Toyota Supra(!), ένα πυραυλοκίνητο όχημα, ακόμα και βίντσι, που ουσιαστικά τραβούσε την πλατφόρμα με την κάμερα. Drone, προφανώς, δεν έπαιζε. Ελικόπτερο ναι, υπήρχε, αλλά η επίμαχη σκηνή ήταν όλη τραβηγμένη στο επίπεδο του δρόμου. Πως λοιπόν τράβηξαν τον Juan Pablo Montoya να επιταχύνει τη Bugatti Chiron στα 400 χλμ./ώρα; Spoiler δεν θα κάνουμε, δείτε το βίντεο γιατί πραγματικά αξίζει.