Πώς να φορτίσεις τις μπαταρίες σου ντριφτάροντας


Ένα εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο ώστε να συνδυάζει κανείς δουλεία και ευχαρίστηση πρόκειται να περάσει στην παραγωγή η Mercedes-AMG, εξασφαλίζοντας τη φόρτιση των μπαταριών ενός υβριδικού συστήματος μέσω του ντρίφτινγκ.

  • 13/4/2021

Εμπνευσμένη από την τεχνολογία της Formula 1, η Mercedes βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο ανάκτησης ενέργειας, το ντρίφτινγκ. Αυτή η τεχνολογία αποκαλύφθηκε την προηγούμενη βδομάδα από ένα βίντεο που ανάρτησε η ομάδα της Mercedes-AMG.

Στο τέλος του Μαρτίου του 2021, η Mercedes-AMG ανακοίνωσε τα καινούρια συστήματα μετάδοσης κίνησης, τα E Performance μαζί με ένα βίντεο με όνομα «AMG Future of Driving Performance». Με αυτό το βίντεο η γερμανική φίρμα αποκάλυψε -μεταξύ άλλων- και την καινούρια τεχνολογία drift-to-charge.

Ο Jochen Schmitz αναφέρει πως το λογισμικό E Performance αναπτύχθηκε για να επιτρέψει την ανάκτηση ενέργειας μέσω του ντρίφτινγκ.

«Χρησιμοποιούμε το ηλεκτρικό σύστημα για να μειώσου το φορτίο που δέχεται ο κινητήρας εσωτερικής μεταφέροντας την υποχρέωση αυτή στον ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Έτσι όταν η ολίσθηση τελειώσει ο κινητήρας βρίσκεται στη μέγιστη ετοιμότητα εξασφαλίζοντας ταχύτερη επιτάχυνση.»

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός κατασκευαστής λέει πως ο κινητήρας όχι μόνο δεν μειώνει την απόδοσή του, αλλά και φορτίζει της μπαταρίες του καθώς το αυτοκίνητο ντριφτάρει.

Η AMG θα κυκλοφορήσει 2 μοντέλα με αυτή την τεχνολογία, με ένα από αυτά να είναι το E Performance GT. Θα «φοράει» έναν V8 κινητήρα με μέγιστη απόδοση 805 ίππων και θα έχει επίσης ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν δύναμη 201 ίππων.