Πώς οραματίζεται το εξηλεκτρισμένο της hypercar η Porsche - Πότε έρχεται


Η Porsche αργεί ακόμα να φέρει το νέο της hypercar στην παραγωγή, καθώς θέλει να φέρει τεχνολογίες νέας γενιάς στις μπαταρίες του.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/4/2023

Το τελευταίο hypercar της Porsche ήταν η 918M Spyder, και πλέον κοντεύουν 10 χρόνια από τότε που μπήκε στην παραγωγή ως ένα από τα πρώτα υβριδικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Έκτοτε, αρκετά ήταν τα projects που είχαν πέσει στο τραπέζι ή ήταν έτοιμα να γίνουν πραγματικότητα, αλλά τελικά δεν έφτασαν ποτέ στο στάδιο της παραγωγής.

Ένα εξ αυτών ήθελε και τη χρήση ενός flat-8 κινητήρα, 5L με δύο turbo, που θα έκαιγε e-fuel, αλλά δεν προχώρησε ποτέ.

Μιλώντας στο Motor Trend, o Michael Steiner, μέλος του Δ.Σ. της Porsche στο τμήμα έρευνας κι ανάπτυξης, εξήγησε πως το επόμενο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της εταιρείας θα έρθει όταν η τεχνολογία μπαταριών της μάρκας θα έχει φτάσει στα επιθυμητά για την ίδια επίπεδα:

«Όταν θα είμαστε σε καλά επίπεδα ενεργειακής πυκνότητες στις μπαταρίες, κάτι πολύ σημαντικό για τα supercar, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στον δρόμο, με επιδόσεις κοντά σε αυτές ενός αγωνιστικού οχήματος. Έχω ένα αυτοκίνητο στο μυαλό μου, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλη πρόοδο στον τεχνολογικό τομέα για να έχει νόημα να το υλοποιήσουμε.»

Είναι ακόμα αβέβαιο πότε θα έρθει ο διάδοχος της 918 Spyder, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό να συμβεί σε μία πενταετία.

Φυσικά, θα φέρει μία μορφή ηλεκτρικής ενέργειας, είτε όντας αμιγώς ηλεκτροκίνητο, είτε ως υβριδικό, καθώς η Porsche συνεχίζει να «πιστεύει» στις ΜΕΚ.