Πώς στέκεται το Toyota GR Yaris απέναντι στο Honda Civic Type R;


Tο ένα έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του το δεύτερο θέλει να δημιουργήσει το δικό του θρύλο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: YouTube
  • 30/11/2020

To πιο σπέσιαλ μοντέλο στην μακρόχρονη ιστορία του Toyota Yaris, το GR Yaris, με την εμφάνιση αλλά και τις προδιαγραφές τύπου WRC, έχει κλέψει την παράσταση και έχει στρέψει την προσοχή πάνω του. Λογικό, μιας και τη σήμερον ημέρα ένα μικρό αυτοκίνητο με 262 PS, 360 Nm και τετρακίνηση δεν είναι κάτι το αυτονόητο.

Ένα καλό ερώτημα είναι πως τα καταφέρνει η μικρή βόμβα της Toyota απέναντι σε έναν εγνωσμένης αξίας αντίπαλο, που το συνοδεύουν διθυραμβικές κριτικές και σχόλια, καθώς και πολλά ρεκόρ γύρου σε πίστες ανά το κόσμο. Ο λόγος το Honda Civic Type R, με τον τετρακύλινδρο των 2.0 lt των 320 PS και των 400 Nm, που περνούν στην άσφαλτο μέσω των εμπρός τροχών.

Στην κόντρα λοιπόν που οργάνωσαν οι συντελεστές του Carwow το πάνω χέρι το έχει θεωρητικά το πιο δυνατό και πιο γρήγορο Honda, όπως υπάρχει ένα αλλά… Και αυτό δεν είναι άλλο από το βρεγμένο οδόστρωμα, που βάζει έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας, καθώς τα συστήματα μετάδοσης αποκτούν αυτομάτως μεγαλύτερο και πιο καθοριστικό ρόλο.

Ποιο τελικά θα έχει το πάνω χέρι; Το ισχυρότερο αλλά με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς Civic ή το λιγότερο δυνατό αλλά τετρακίνητο Yaris; H λύση της σπαζοκεφαλιάς στο βίντεο…