Πώς συνδυάζεται το πρωτότυπο Polestar O2 με το Instagram; (Video)


Το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο roadster O2 δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το «οξυγόνο» για την Polestar στην προσπάθειά της να διακριθεί ως ένας κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων σπορ επιδόσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/3/2022

Με τη δημιουργία του νέου πρωτότυπου O2 τα στελέχη της Polestar θέλησαν να δείξουν το επόμενο επιχειρηματικό σχέδιο που έχουν εκπονήσει για την εταιρεία και το οποίο θα ακολουθήσουν εφεξής. 

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο είναι ένα roadster 2 συν 2 θέσεων το οποίο διαθέτει αφαιρούμενη γυάλινη οροφή. Βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι της Polestar η οποία αποτελείται κυρίως από αλουμίνιο (και η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά μοντέλο παραγωγής της στο Polestar 5που αναμένεται να παρουσιαστεί ως το 2024).

Το O2 δείχνει και τον αισθητικό προσανατολισμό που έχει επιλέξει η εταιρεία για τα μελλοντικά μοντέλα της. Σύμφωνα με τον κ. Maximilian Missoni, επικεφαλής στο τμήμα Σχεδιασμού της Polestar, «το πρωτότυπο συνδυάζει τις φιλοδοξίες μας για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία με ένα εκπληκτικό σχήμα που δημιουργεί συναισθήματα. Με αυτό, δείχνουμε πραγματικά τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε αναφορικά με τη σχεδιαστική γλώσσα μας». 

Το πρωτότυπο είναι χαμηλό σε ύψος, τόσο από τον δρόμο όσο και σε ό,τι αφορά στο αμάξωμά του, και σχετικά ευρύ. Όπως ανακοινώθηκε, το μεταξόνιό του είναι σχετικά μακρύ (χωρίς να δοθεί το μήκος του, ωστόσο), ενώ στο εσωτερικό του τα μαλακά τμήματά του αποτελούνται από ανακυκλωμένο αφρό πολυεστέρα.

Η μορφή τού O2, τόσο εκτός όσο και στο εσωτερικό του, είναι χαρακτηριστική και ο κ. Missoni την προσδιόρισε λέγοντας ότι «αποτελεί το σημείο συνάντησης της τεχνολογίας με την τέχνη, της ακρίβειας και της γλυπτικής». Όπως διευκρίνισε, σκοπός τους δεν ήταν να δημιουργήσουν απλώς ένα «cool διαστημόπλοιο» (sic) αλλά ένα όχημα στο οποίο κάποιος να μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να το οδηγεί, όταν το βλέπει.

Ένα στοιχείο που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το νέο πρωτότυπο της Polestar συνοδεύεται από drone, το οποίο τοποθετείται πίσω από τα καθίσματα. Όταν το όχημα κινείται, αυτό απογειώνεται και ακολουθεί το αυτοκίνητο κινηματογραφώντας τη διαδρομή ή λαμβάνοντας φωτογραφίες. 

Το drone δύναται να ακολουθεί το O2 όσο αυτό κινείται με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 90 km/h. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η πτητική μηχανή προσγειώνεται ξανά στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο πίσω μέρος.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν με κατάλληλο τρόπο ένα κινούμενο μέρος στο αμάξωμα το οποίο ανοίγει και επιτρέπει στο drone να απογειώνεται ακόμα και όταν όχημα είναι εν κινήσει. Το βίντεο ή οι φωτογραφίες μπορεί είτε να επεξεργαστούν αργότερα είτε να «ανέβουν» απευθείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram π.χ.