Πώς τα πήγε η Skoda Fabia στο τεστ αποφυγής; (video)


H έκδοση που επιλέχθηκε για να περάσει ανάμεσα απ' τους κώνους ήταν η βασική, με τον 1000άρη κινητήτρα των 80 PS και τις 15άρες ζάντες.

  • 15/4/2022

Έχοντας μεγαλώσει αρκετά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, σπάζοντας το φράγμα των 4 μέτρων (4.108 mm) σε μήκος, οι Ισπανοί του km77.com άδραξαν την ευκαιρία και προσπάθησαν να διαπιστώσουν πως στρίβει υπό πίεση η νέα Skoda Fabia.

Τι καλύτερο λοιπόν από να την υποβάλουν σε ένα ακραίο τεστ, γνωστό και ως τεστ αποφυγής ταράνδου, ώστε να δουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, που έχει κατασκευαστεί πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 και την οποία μοιράζεται τόσο με το VW Polo όσο και με το Seat Ibiza.

Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, το ίδιο κανάλι είχε υποβάλει σε αντίστοιχο τεστ και το Peugeot 308, με τους δοκιμαστές να έρχονται αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη.

Η Fabia που είχαν στη διάθεσή τους ήταν στη βασική έκδοση των 1000 cc με τους 80 PS και το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων. H συγκεκριμένη έκδοση είναι εξοπλισμένη με 15άρες ζάντες και για ελαστικά έχουν επιλεχθεί τα Continental EcoContact 6 στην διάσταση 185/65 R15.

Η προσπάθεια έγινε με ταχύτητα 75 km/h και οι δοκιμαστές έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι συνυπολογίζοντας πως στα χέρια τους είχαν την απλή έκδοση της σειράς, χωρίς κάποια sport ανάρτηση. Αυξάνοντας λίγο την ταχύτητα (79 km/h) η Fabia συνέχισε να στρίβει το ίδιο αποτελεσματικά.

Γενικά ο Ισπανός test driver έμεινε ικανοποιημένος από τη συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου αλλά και τον ήπιο, σχεδόν ανεπαίσθητο τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει το ESC.

Δείτε το video με την δοκιμή...

.