Πώς τα πήγε τo νέο Audi A3 Sportback στο τεστ ταράνδου; (video)


Μπορεί να μην εντυπωσίασε αλλά το τελικό συμπέρασμα είναι θετικό για το νέο Audi A3 Sportback, το οποίο διεκδικεί την κορυφή της κατηγορίας των premium μικρομεσαίων hatchbacks.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: km77.com
  • 24/11/2020

Το τεστ ταράνδου, όπως έχουμε γράψει και σε άλλες περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και πολλές φορές φέρνει στα όριά τους αυτοκίνητα που κατά γενική ομολογία έχουν αξιόλογα οδικά χαρακτηριστικά.

Ένα από αυτά είναι και το καινούργιο Audi A3 Sportback, που οι δημοσιογράφοι του Km77 το υπέβαλαν στο τεστ ταράνδου, στο οποίο ειδικεύονται τον τελευταίο καιρό. Το πρώτο πέρασμα με το νέο μικρομεσαίο Audi και χωρίς ο οδηγός να γνωρίζει με ακρίβεια τη συμπεριφορά του έγινε με ταχύτητα εισόδου τα 75 km/h και δεν ήταν  ενθαρρυντικό. Και αυτό γιατί το γερμανικό premium μοντέλο έφτασε στη δεύτερη αλλαγή πορείας πέρα από το όριό του. Που εκδηλώθηκε με έντονη υποστροφή.

Στο δεύτερο πέρασμα με μέγιστη ταχύτητα 72 km/h και με γνώση των λεπτομέρειών του οδηγικού του προφίλ τα πάντα πήγαν καλά με τη συνδρομή και του συστήματος ευστάθειάς του.

Υποστροφή εμφανίστηκε και στη διαδικασία του σλάλομ που ακολούθησε, ενώ το θετικό εδώ είναι πως δεν υπήρχαν απρόβλεπτες αντιδράσεις του πίσω άξονα. Κάτι που αναμφίβολα εξασφαλίζει ένα πολύ καλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας. Ειδικά από τη στιγμή που σε καταστάσεις σαν και αυτές ο οδηγός παίζει καθοριστικό ρόλο.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πάντως θετικό για το νέο Audi A3 Sportback.