Πως θα βγάλετε άδεια κυκλοφορίας στο δακτύλιο


Τα αυτοκίνητα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στο δακτύλιο, κυκλοφορούν μόνον εφόσον έχουν εφοδιαστεί με τις ειδικές άδειες κυκλοφορίας από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

  • 7/10/2015

Τα αυτοκίνητα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στο δακτύλιο, κυκλοφορούν μόνον εφόσον έχουν εφοδιαστεί με τις ειδικές άδειες κυκλοφορίας από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Οι άδειες κυκλοφορίας στο δακτύλιο χορηγούνται μετά από αίτηση των δικαιούμενων προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – Θ. Δηληγιάννη 24-26, TK 104 38, Aθήνα e-mail: dtroxat@hellenicpolice.gr), στην οποία υποβάλλονται και τυχόν αιτήματα ενδιαφερόμενων για χορήγηση ίδιων αδειών πέραν των προβλεπομένων στην παρούσα, οι οποίες ικανοποιούνται ύστερα από σχετική έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στις άδειες κυκλοφορίας του δακτυλίου αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το ονοματεπώνυμο του οδηγού και του ιδιοκτήτη ή κατόχου, καθώς και η ημερομηνία λήξης αυτών.

Ειδικά για τη χορήγηση των αδειών κυκλοφορίας στο δακτύλιο συνεκτιμώνται οι πραγματικές ανάγκες, η ελάχιστη κυκλοφορία του οχήματος κλπ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων καθορίζεται μέχρι και την 18-12-2015, ενώ οι άδειες που θα χορηγηθούν από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, ισχύουν μέχρι και την 08-07-2016.

Για την αντιμετώπιση επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής μπορεί να χορηγεί, κατά την κρίση της, προσωρινές άδειες κυκλοφορίας στο δακτύλιο, ολιγοήμερης διάρκειας, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνουν τις πέντε (5) ημέρες.

Οι προσωρινές αυτές άδειες χορηγούνται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων προς την ανωτέρω Διεύθυνση Τροχαίας και θα αναγράφουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, τον ιδιοκτήτη και οδηγό αυτού, καθώς και το χρονικό διάστημα ισχύος αυτών.

Θυμίζουμε ότι φέτος ο δακτύλιος τίθεται σε ισχύ από τις 12 Οκτωβρίου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιουλίου 2016.