Πως θα είναι το ηλεκτρικό crossover που ετοιμάζει η Ford;


Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία γνωρίζουμε έως τώρα θα υπάρχει έντονη σχεδιαστική επιρροή από την Mustang με brutal εμφάνιση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/8/2019

Κάτι που γνωρίζει και ο εξπέρ στην επεξεργασία εικόνας Luca Serafini ο οποίος πήρε το μπροστινό μέρος της Mustang και το ενσωμάτωσε με μαεστρία στο συμπαγές αμάξωμα μιας Porsche Macan. Μάλιστα το αποτέλεσμα είναι τόσο πετυχημένο που θα έλεγες πως μακάρι το επερχόμενο crossover να μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το rendering που βλέπουμε.

Πάντως, η αντίστροφη μέτρησε έχει αρχίσει αφού το ηλεκτρικό Ford θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο στην έκθεση του Los Angeles. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα είναι ένα πρωτότυπο κοντά στην παραγωγή (το πιθανότερο) ή το μοντέλο παραγωγής, αλλά το σπορ crossover είναι ήδη γνωστό με την κωδική ονομασία CX430 (η Mach One δεν «παίζει» με επικρατέστερη την Mach E).

Αυτό που ξέρουμε είναι πως θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα, με την μέγιστη αυτονομία να ξεπερνά τα 400 km. Ως άμεσο αντίπαλο το Mach E (αν υποθέσουμε πως θα το λένε έτσι) θα έχει από τα Tesla Model X και Jaguar i-Pace έως και τα Audi E-Tron και Mercedes EQC.

Πάντως, το ηλεκτρικό crossover της Ford δεν θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Volkswagen αφού η πλατφόρμα MEB θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα της πρώτης από το 2023 και μετά.