Πώς θα ήταν μια ηλεκτρική Ferrari F40; (Video)


Η φαντασία ('Η μήπως η παράνοια, εν προκειμένω) μπορεί να φέρει πολλά στο προσκήνιο. Όπως, για παράδειγμα, πώς θα ήταν μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη Ferrari F40.

  • 15/4/2020

Η Ferrari F40 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο «παραγωγής» που ξεπέρασε επίσημα ξεπέρασε το όριο των 320 km/h τελικής ταχύτητας και το τελευταίο στο οποίο ο «Commendatore» Enzo έδωσε την έγκρισή του για παραγωγή, λίγο πριν αφήσει τα εγκόσμια. Ήταν το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 40 χρόνων (τότε) από την ίδρυση της εταιρείας του Maranello και αυτό το οποίο αποτέλεσε διακαή πόθο πολλών φίλων της Αυτοκίνησης. Φυσικά διέθετε V8 twin turbo κινητήρα ο οποίος απέδιδε 471 PS, επιτάχυνε την F40 από τα 0-100 km/h σε 4,1 sec και η τελική ταχύτητά της έφτανε τα 324 km/h.

Στις ημέρες μας, όπου η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό στις αυτοκινητοβιομηχανίες, τα στελέχη τη Ferrari δηλώνουν ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους η εξέλιξη και παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου που να φέρει το έμβλημα της ιταλικής εταιρείας. Ωστόσο, δεν λείπουν οι «καλλιτεχνικές αποτυπώσεις» κάποιων οι οποίοι θα ήθελαν σύντομα ένα τέτοιο όχημα από αυτή. Όπως τα σκίτσα του Bruno Arena, ο οποίος οραματίζεται πώς θα μπορούσε να είναι μια ηλεκτροκίνητη F40. 

Δεν ξέρουμε εάν συμφωνείτε ή όχι με την ιδέα να παράγονται (ή να μετατρέπονται σε) ηλεκτρικά κλασικά αυτοκίνητα. Πάντως, παρακάτω μπορούμε να δούμε ένα βίντεο από το αρχείο της εταιρείας του Maranello με την μαρτυρία του ίδιου του Enzo Ferrari για την εξέλιξη και κατασκευή της F40.