Πώς θα ήταν μια Mercedes EQS Wagon;


Η πρόσφατη παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Mercedes EQS προκάλεσε αίσθηση για την τεχνολογία και τη σχεδίασή της και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ονειρεύονται και μια station wagon εκδοχή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: X-TOMI DESIGN, ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/4/2021

Αν η EQS είναι η κορυφαία δήλωση πολυτέλειας στην εποχή της ηλεκτροκίνητης, η EQS Wagon θα ήταν το αποκορύφωμα της εκκεντρικότητας. Όταν τα χρήματα δεν είναι θέμα, μεταξύ άλλων, τα χρησιμοποιείς και για να ξεχωρίζεις.

Αυτό μάλλον σκέφτηκαν οι δημιουργοί της «X-Tomi Design» οι οποίοι αυτή την φορά παίδεψαν το μυαλό τους για να υλοποιήσουν την ιδέα μιας EQS station wagon και το δικό μας με το αποτέλεσμα που παρουσίασαν. Να το πούμε αλλιώς, σκεφτείτε μια Mercedes-Benz S-Class station wagon…

Προφανώς, η πρακτικότητα ενός τέτοιου οχήματος θα είναι καλύτερη από αυτή της EQS, η οποία έχει κλασικής μορφής αμάξωμα, ενώ και ο χώρος αποσκευών θα είναι μεγαλύτερος.

Ωστόσο, στην υπερπολυτελή μεγάλη κατηγορία οχημάτων η επιλογή είναι σχεδόν μονόδρομος και αφορά σε sedan οχήματα.

Πάντως, ελέω ηλεκτροκίνησης, τα δεδομένα είναι πιθανόν να αλλάξουν λόγω της αντίληψης ότι αυτή δίνει «μεγαλύτερη ελευθερία» (sic) στις αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργήσουν ευκολότερα και με μικρότερο κόστος κάποια ασυνήθιστα, ως τώρα, οχήματα.

Έτσι, η Mercedes EQS Wagon θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά, ιδίως για ανθρώπους όπου το χρήμα δεν είναι πρόβλημα. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.