Πώς θα ήταν οι σύγχρονες Porsche 914, 928 και 944; (Video)


Η Porsche θα μπορούσε να επαναφέρει –με επιτυχία αυτή τη φορά– κάποια παλιά μοντέλα της τα οποία στην εποχή τους δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη σκιά της 911.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: LARS SALTZER.
  • 11/10/2020

Για δεκαετίες, η Porsche ήταν η 911 και μόνο αυτή. Παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονταν κατά καιρούς για να προστεθούν νέα μοντέλα στην γκάμα της, αυτές δεν ήταν επικερδείς. Την 914, που παρουσιάστηκε το 1969, διαδέχτηκε η 928 (το 1978), ενώ το 1982 ήταν η σειρά της 944. Και τα τρία μοντέλα δεν κατάφεραν να επιτύχουν εμπορικά και οι άνθρωποι της εταιρείας αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραγωγή τους. Η 911 παρέμενε αδιαμφισβήτητη και στην Porsche έπρεπε να περιμένουν ως το 1996 με την Boxster και κυρίως ως το 2002, με την Cayenne, για να καταφέρουν να έχουν κάτι διαφορετικό από το αρχετυπικό μοντέλο τους.

Πλέον, η εμπορική πορεία όλων των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας είναι εκπληκτική και αξιοζήλευτη από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η προσθήκη της Taycan δείχνει ότι στην Porsche μπορούν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και προς το μέλλον, με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Με βάση αυτή την εξέλιξη, οι φίλοι της εταιρείας θεωρούν ότι η αναβίωση κάποιων ή όλων των παλιών μοντέλων που απέτυχαν εμπορικά θα μπορούσε να γίνει επιτυχώς, πλέον.

Στο βίντεο που δημιούργησαν τα μέλη του «Porsche Club of America» βλέπουμε τις προστάσεις τους για τη δημιουργία των νέων 914, 928 και 944 οι οποίες θα μπορούσαν να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βίντεο, με αυτόν τον τρόπο θα ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί ενδιαφέρον για την απόκτησή τους από ήδη πελάτες της εταιρείας, αλλά και να προσελκύσουν νέους αγοραστές στη μάρκα, οι οποίοι επιθυμούν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σπορ μοντέλο επιδόσεων.