Πώς θα μοιάζει το νέο Dacia Duster;


H Dacia πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα γενιά του Duster το 2023 και ήδη έχουν αρχίσει οι σκέψεις για το πώς θα είναι το αμάξωμά του. Κάποιοι θεωρούν ότι θα έχει στοιχεία από το νέο Sandero Stepway, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: KLEBER SILVA
  • 27/11/2020

Το Dacia Duster παρουσιάστηκε το 2009 και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας. Έχοντας ως βασικά στοιχεία την πρακτικότητα, την ευρυχωρία και τη σχετικά λιτή φιλοσοφία κατασκευής, αποδείχτηκε στην πορεία των χρόνων ένα όχημα με πολύ καλή αναλογία αξίας/τιμή αγοράς. 

Η Dacia αναμένεται να παρουσιάσει την καινούργια γενιά του, την τρίτη κατά σειρά, το 2023. Ο κ. Kleber Silva, γνωστός για τη δουλειά του στην απεικόνιση σε υπολογιστή νέων μοντέλων, οραματίστηκε τη μορφή του νέου μοντέλου. Σύμφωνα με αυτόν, το αμάξωμα του καινούργιου Duster θα έχει αισθητική ομοιότητα με αυτό του νέου Sandero Stepway το οποίο παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο Duster θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B (δηλαδή στην εκδοχή της CMF που προορίζεται για οχήματα της supermini κατηγορίας, γενικότερα) την οποία έχει εξελίξει ο Όμιλος Renault-Nissan-Mitsubishi. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει τετρακίνητη έκδοσή του, όπως τώρα, καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα. 

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, πρόκειται να υπάρξει και μια επταθέσια εκδοχή του μοντέλου η οποία θα ονομάζεται Grand Duster. Μάλιστα, αυτή θα είναι διαθέσιμη από την παρούσα γενιά του και θα κατασκευάζεται από τον Οκτώβριο του 2021 στο εργοστάσιο της Dacia που βρίσκεται στο Pitesti (Ρουμανία).

Βάσει των δημοσιευμάτων, το καινούργιο Duster θα διατίθεται και με ήπιο υβριδικό σύστημα, στην έκδοσή του με τον 1.3 TCe κινητήρα,ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και Plug-in Hybrid έκδοση με τη χρήση της τεχνολογίας E-Tech Hybrid που εφαρμόζεται ήδη στα Renault Clio, Captur, Megane Estate και Arkana.