Πως θα σωθούν οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες της Porsche;


Ο εξηλεκτρισμός και η υβριδική τεχνολογία "απειλούν" ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στην αυτοκίνηση: τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες της Porsche.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/8/2020

Η  εποχή της ηλεκτροκίνησης δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Porsche, η οποία στις αρχές της χρονιάς είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα 10 δισ. ευρώ για να εξηλεκτρίσει την γκάμα της. Σύμφωνα με την εταιρία τα μισά από τα αυτοκίνητα που θα πουλά μέχρι το 2025 υπολογίζεται να είναι κάθε μορφής ηλεκτρικά. 

Όμως η ίδια η Porsche θέλει να κρατήσει ζωντανή και την παράδοσή της, τους ατμοσφαιρικούς της κινητήρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, σε συνέντευξή του ο υπεύθυνος εξέλιξης της εταιρίας Frank Steffan Walliser είπε ότι θα ήθελε πολύ να κρατήσει ζωντανούς τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες.

Η εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να το κάνει αυτό πάση θυσία, ακόμα και αν χρειαστεί να προχωρήσει σε κάποιο σύστημα υβριδικής υποβοήθησης. Ο Walliser επισήμανε ότι ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ με την δύναμη ψηλά και ένα υβριδικό σύστημα που θα βοηθούσε στην ροπή χαμηλά θα ταίριαζαν απόλυτα. 

Η Porsche βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ηλεκτρικής της εποχής, έχοντας ήδη δηλώσει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα βρίσκονται μαζί μας για τουλάχιστον μία δεκαετία. Οι τελευταίες δηλώσεις πάντως αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει με κάποιας μορφής υβριδική τεχνολογία.