Πόσα άλογα αποδίδει το νέο VW Golf GTI!


ΤΟ ΝΕΟ MK8 GOLF GTI ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ HOT ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/1/2020

Και τελικά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του δεν θα γίνουν το φθινόπωρο αλλά τον Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης. Έτσι, το νέο Golf GTI θα είναι διαθέσιμο στις βιτρίνες των αντιπροσωπειών πριν τα τέλη του έτους και θα πλαισιώνεται και από την έκδοση πετρελαίου GTD.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το νέο GTI θα έχει έναν δίλιτρο TSI σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η βασική έκδοση θα έχει 245 PS και η ισχυρότερη με μπλοκέ διαφορικό θα αποδίδει 290 PS. Και τελικά το Golf GTI δεν θα έχει υβριδικό σύστημα, όπως αποφάσισε ο CEO της Volkswagen, o Herbert Diess. Η ισχυρότερη έκδοση πιθανότατα να λέγεται Clubsport και όχι TCR.

Η ισχύς θα περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ή διπλόδισκου DSG-7 με το 0-100 km/h να εκτιμάται πως θα βρίσκεται κάτω από τα 7 sec. Φυσικά θα υπάρχει ελεγχόμενη ρύθμιση της ανάρτησης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τα σχετικά προφίλ οδήγησης.

Και τα καλά νέα για τους petrolheads συνεχίζονται μιας και το καλοκαίρι στο Goodwood Festival of Speed θα παρουσιαστεί και η έκδοση R. Η οποία θα έχει έναν πιο δυνατό δίλιτρο TSI με πάνω από 300 άλογα και τετρακίνηση. Και ίσως να υπάρξει και R με περίπου 350 άλογα!

Στο σημείο αυτό να πούμε πως το νέο Golf θα έχει μία πλήρη γκάμα αφού πέρα από τα GTI και GTD (με δίλιτρο ντίζελ) θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση με 1.4 TSΙ.