Πόσα άλογα θα έχει το νέο Audi S1;


Οι φήμες κάνουν λόγο για πρεμιέρα του νέου σπορ Audi A1 προς τα τέλη του 2019 με κινητήρα 2.000 cc και 250 PS.

  • 19/6/2018

Μπορεί το νέο Audi A1 να μην έχει παρουσιαστεί ακόμα καλά-καλά και ήδη έχει αρχίσει η φημολογία για την κορυφαία σπορ εκδοχή του, την S1. Η οποία αναμένεται, σύμφωνα με βρετανικά περιοδικά, προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Σε αντίθεση με το υπάρχον S1 που κινείται από έναν turbo 1.400 cc και 200 ίππων το καινούργιο αναμένεται να κινείται από ένα καινούργιο σύνολο 2.000 cc με 250 PS. Οι οποίοι είναι πράγματι πολλοί για ένα αυτοκίνητο με μήκος που μόλις που ξεπερνά τα 4,00 m, οπότε δεν θα είναι καθόλου έκπληξη αν οι μηχανικοί και οι επικεφαλής της Audi επιλέξουν το καινούργιο S1 να είναι στάνταρ τετρακίνητο.

Το βέβαιο είναι πως η βάση του θα είναι το πλαίσιο MQB A0 του ομίλου, γεγονός που θα οδηγήσει και σε μια μείωση του βάρους σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η οποία με τη σειρά της θα έχει σαν συνέπεια τις ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Μάλιστα γίνεται λόγος να είναι 0-100 km/h σε 5,9 sec.

Οι πολύ καλές επιδόσεις θα συνδυάζονται και με μια ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση σε σχέση με τις πιο μικρές εκδόσεις της γκάμας, η οποία θα προσδιορίζεται αρχικά από τους πιο μεγάλους τροχούς και τη μεγαλύτερη αεροτομή.