Πόσα αστέρια πήρε η Alfa Romeo Tonale στα test ασφαλείας του Euro NCAP; (video)


Το SUV της Alfa Romeo μαζί με μια σειρά από άλλα μοντέλα μπήκαν στο μικροσκόπιο του Euro NCAP και υποβλήθηκαν σε δοκιμές αναφορικά με την ασφάλεια που προσφέρουν στους επιβάτες τους. 

  • 6/7/2022

Στις πρόσφατες δοκιμές ασφαλείας της Euro NCAP, η νέα Alfa Romeo Tonale ήταν ένα από τα μοντέλα που ξεχώρισαν, κατακτώντας την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστέρων

Το νέο SUV της Alfa Romeo, η Alfa Romeo Tonale, ανταποκρίνεται πολύ καλά σε συγκρούσεις με άλλα οχήματα και στην αποφυγή ατυχημάτων με πεζούς και άλλους ευάλωτους χρήστες του δρόμου. Διαθέτει επίσης σύστημα υποβοήθησης που αντιλαμβάνεται την κούραση και την έλλειψη προσοχής του οδηγού. 

Παρόλο που η Tonale δε διαθέτει αερόσακους στο κέντρο και αποτελεί ένα επιθετικό μοντέλο όσον αφορά τις μετωπικές συγκρούσεις, κατάφερε να αποσπάσει τη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Άλλα μοντέλα που έλαβαν τα πολυπόθητα πέντε αστέρια ήταν το Kia Sportage και το Cupra Born αλλά και το Mercedes-Benz Citan Tourer και T-Class στην MPV κατηγορία, που απέσπασαν επίσης ανάλογη βαθμολογία, διαθέτοντας κεντρικούς αερόσακους και συστήματα ασφαλείας υψηλών επιδόσεων.

Το Toyota Aygo X, το νέο μικρό αυτοκίνητο πόλης της Toyota, δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των επιδόσεων, αφού βαθμολογήθηκε τελικά με τέσσερα αστέρια, καθώς ο NCAP θεώρησε ότι υπάρχουν κάποιες σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας. Τέσσερα αστέρια έλαβε επίσης και η BMW i4, η οποία επίσης στερείται κάποιων καίριων σημείων αποφυγής συγκρούσεων.

Δείτε το video από τις δοκιμές της Alfa Romeo Tonale...

Πηγή: Euro NCAP