Πόσα αστέρια πήρε το Hyundai i20 στις δοκιμές του Global ΝCAP; (video)


Το Hyundai i20 υποβλήθηκε σε μια σειρά από crash tests προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός προστασίας που παρέχει στους επιβάτες του. Δείτε το video.

  • 13/4/2022

Το Hyundai i20 μπήκε στο μικροσκόπιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Ασφαλείας  (Global NCAP) προκειμένου να δείξει μέσα από μία σειρά δοκιμών την ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες του.

Η έκδοση που έλαβε μέρος στα crash tests ήταν η βασική του i20 που εξοπλίζεται με δύο αερόσακους, ISOFIX και ABS. Σε σύνολο 17 πόντων το hatchback σημείωσε συνολική βαθμολογία 8.84 λαμβάνοντας 3 αστέρια, τόσο στην κατηγορία των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

Σύμφωνα με την αναφορά σημαντικοί βαθμοί χάθηκαν στην αδυναμία του αυτοκινήτου να προστατεύσει επαρκώς τον θώρακα και τα πόδια του οδηγού. Την ίδια στιγμή οι μετρήσεις που έγιναν στο κεφάλι και στον αυχένα των επιβατών κρίθηκαν από ικανοποιητικές  έως καλές.

Αναφορικά με την προστασία των παιδιών το i20 πήρε 36.89/49 με το μοντέλο να βαθμολογείται αρκετά καλά στο κομμάτι της μετατόπισης του παιδικού καθίσματος (για παιδί 3 ετών) προς τα μπροστά.

Συγκρίνοντας κανείς τις παραπάνω επιδόσεις με την προηγούμενη γενιά του i20 μπορεί να διαπιστώσει πως υπάρχει μια υποχώρηση στη βαθμολογία αναφορικά με την προστασία των ενηλίκων αφού ο συγκεκριμένος τομέας είχε βαθμολογηθεί προηγουμένως με 10.15.

Από την άλλη, στην περίπτωση των παιδιών σημειώθηκε σημαντική πρόοδος με την προηγούμενη γενιά να έχει συγκεντρώσει μόλις 18.16 βαθμούς.

Δείτε το video με τα crash tests...