Πόσα ηλεκτρικά Golf έχει πουλήσει η Volkswagen;


Το ID.3 μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο Σκαραβαίο της ηλεκτροκίνησης αλλά και το VW e-Golf δεν τα έχει πάει άσχημα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/11/2019

Πρόσφατα η Volkswagen ανακοίνωσε την παράδοση του 100.000ού ηλεκτρικού της Golf και μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στην παραγωγή. Το e-Golf παραδόθηκε σε ειδική τελετή που έγινε -για αυτό το ορόσημο, αλλά γενικότερα υπάρχει ειδική διαδικασία παράδοσης κάθε αυτοκινήτου- στην Δρέσδη, στο γυάλινο χαρακτηριστικό κτίριο με τον χαρακτηρισμό του “transparent factory” (διάφανο εργοστάσιο).

"Το συγκεκριμένο ορόσημο παράδοσης των 100.000 αυτοκινήτων είναι η επιβεβαίωση της επιτυχίας του e-Golf στην εκπλήρωση της αποστολής του. Ως εκ τούτου, παίζει σημαντικό ρόλο στην μετάβαση της κινητικότητας που ανοίγει το δρόμο για το νέο ID.3 και για πολλούς πελάτες", δήλωσε ο Holger B. Santel, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της VW Γερμανίας.

Φέτος η παραγωγή του e-Golf στο Gläserne Manufaktur θα κορυφωθεί ξεπερνώντας τις 16.000 μονάδες σε διάστημα ενός χρόνου (το 2018 η παραγωγή ήταν στις 24.800 e-Golf). Ωστόσο, αυτή είναι και η τελευταία χρονιά που θα υπάρξει ηλεκτρική έκδοση παράλληλα με τις συμβατικές του Golf μιας και το ID.3 (του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε στις αρχές του μήνα) θα την αντικαταστήσει.