Πόσα Κινέζικα Tesla πουλήθηκαν τον Αύγουστο;


Η παραγωγή της Tesla στην Κίνα προορίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της σε εξαγωγές.

  • Photo: Reuters
  • 9/9/2021

Ο Αμερικάνος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla πούλησε τον Αύγουστο 44.264 οχήματα κατασκευασμένα στην Κίνα, από τα οποία τα 31.379 οχήματα εξήχθησαν, ανακοίνωσε πρόσφατα η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA).

Οι τοπικές πωλήσεις κινέζικων οχημάτων αυξήθηκαν στα 12.885 αυτοκίνητα τον Αύγουστο  από τα 8.621 αυτοκίνητα τον Ιούλιο. Οι πωλήσεις της Tesla τον πρώτο μήνα κάθε τριμήνου είναι συνήθως χαμηλότερες από τους επόμενους δύο μήνες.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει τα Model 3 και Model Y στην Σαγκάη, πούλησε 32.968 οχήματα τον Ιούλιο και 33.155 οχήματα τον Ιούνιο.

Τον Ιούλιο, η Tesla παρουσίασε μια φθηνότερη έκδοση του Model Y στην Κίνα, όπου οι ρυθμιστικές αρχές και το κοινό είναι πιο επιφυλακτικοί για το μοντέλο αυτό. Δέχεται επίσης και αυξανόμενο ανταγωνισμό από των κινέζικων EVs. Για τον λόγο αυτό, η Tesla, μείωσε την αρχική τιμή του Model 3.

Η κινεζική εταιρία BYD πούλησε 60.858 ηλεκτρικά οχήματα τον περασμένο μήνα, ενώ η κοινοπραξία της General Motors στην Κίνα με τη SAIC Motor παρέδωσε 43.783 οχήματα.

Η CPCA ανέφερε ότι οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Αύγουστο στην Κίνα άγγιξαν τις 1,5 εκατομμύρια, μειωμένες κατά 14,7 % σε σχέση με πέρυσι.