Πόσα νέα μοντέλα θα λανσάρει η Volkswagen του χρόνου;


Στην παγκόσμια παραγωγή της γερμανικής εταιρίας προστεθούν 34 νέα μοντέλα μέσα σε μόλις ένα έτος!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/12/2019

Με αιχμή του δόρατος την ηλεκτροκίνηση η VW θα προχωρήσει στην παραγωγή έξι νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων καθώς και δύο ολοκαίνουργια μέλη στην ID γκάμα. Η γερμανική εταιρία θα λανσάρει μέσα στο καλοκαίρι το πρώτο της σειράς, το ID.3 έχοντας ως στόχο να αποτελέσει τον σκαραβαίο της ηλεκτροκίνησης για την επόμενη δεκαετία.

Αργότερα θα δούμε το ID Next, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα SUV μηδενικών ρύπων μεσαίου μεγέθους που θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγής του ID Crozz. Αυτό το μοντέλο θα λέγεται ID.4 και θα προσφέρεται στην Ευρώπη, στην Κίνα και στην Βόρεια Αμερική.

Στα άλλα έξι ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα περιλαμβάνεται και το νέο Golf GTE, η γνωστή plug-in υβριδική έκδοση που θα ξεκινήσει να πωλείται από την ερχόμενη άνοιξη. Η Volkswagen δεν έχει αποσαφηνίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα 34 νέα μοντέλα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 12 SUV.

Πάντως, στην φετινή χριστουγεννιάτικη κάρτα απεικονίζεται ένα μικρότερο από το ID.3 ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να είναι… το ID. Buggy του Άγιου Βασίλη. Από την άλλη δεν είναι μυστικό πως υπάρχουν πλάνα για ένα μικρό πεντάθυρο ID ηλεκτρικό που θα μπει στην παραγωγή το 2022 και θα είναι λίγο μικρότερο από ένα Polo.