Πόσα συνεχόμενα donuts μπορεί να κάνει η Porsche Taycan Cross Turismo; (video)


Έχοντας στη θέση του οδηγού τον Terry Grant το ηλεκτρικό της Porsche κατέγραψε ένα εντυπωσιακό επίτευγμα και μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες.

  • 3/5/2022

Η Porsche Taycan Cross Turismo Turbo, η κορυφαία έκδοση της σειράς, βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη λίστα με τα Ρεκόρ Γκίνες αφού ο stunt driver Terry Grant κατάφερε να βγάλει τα περισσότερα donuts πάνω στο χιονισμένο οδόστρωμα της Σουηδίας, σταματώντας στον εντυπωσιακό αριθμό 69.

Το επίτευγμα δεν ήρθε και τόσο εύκολα. Λόγω της επαναλαμβανόμενης κίνησης το αυτοκίνητο συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες χιονιού στους θόλους, με αποτέλεσμα οι αισθητήρες να μπλοκάρουν την ισχύ αφού θεωρούσαν ότι κάτι... περίεργο έχει συμβεί. Συνεπώς η πρώτη προσπάθεια σταμάτησε άδοξα στις 22 περιστροφές.

Στη συνέχεια ο οδηγός αποφάσισε να κάνει… ντρίμπλα και να ξεγελάσει τα συστήματα ασφαλείας χρησιμοποιώντας λιγότερη δύναμη από τους συνολικά 776 PS και τα 1.050 Nm ροπής που αποδίδει το αυτοκίνητο. Κάπως έτσι ήρθαν οι 69 περιστροφές και η Porsche κατάφερε μπει στις σελίδες των Ρεκόρ Γκίνες.

Δείτε την προσπάθεια στο παρακάτω video…