Πόσα θα δίνατε για ένα σπάνιο Honda Civic Type R Mugen RR;


Αυτό το Honda Civic Type R Mugen RR, που είναι ένα από τα 300 που κατασκευάστηκαν ποτέ και αποδίδει 240 ίππους, ψάχνει νέο ιδιοκτήτη.

  • 1/6/2021

Θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ να βρείτε στις μέρες μας ένα Honda Civic Type R να πουλιέται πάνω από 100.000 δολάρια. Όμως το συγκεκριμένο μοντέλο, που απεικονίζεται στις φωτογραφίες και βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, κοστίζει αρκετά περισσότερα. Και αυτό συμβαίνει διότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο Civic sedan, που φέρει κόκκινο σήμα της Honda, αλλά για ένα Type R Mugen RR, το οποίο είναι ένα από τα 300 που κατασκευάστηκαν συνολικά για την ιαπωνική αγορά.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το Honda τόσο σπάνιο; Εκτός του ιδιαίτερου κόκκινου χρώματος (Milano) του εξωτερικού, το Civic Type R Mugen RR, έχει μειωμένο βάρος αμαξώματος εξαιτίας των ανθρακονημάτων σε διάφορα σημεία και του αλουμινένιου καπό.

Επίσης, ξεχωριστά είναι τα bucket καθίσματα SP-X της Recaro στο εσωτερικό, αλλά και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με τις 7 ακτίνες, που προσφέρονται φυσικά standard. Όπως και τα διάφορα λογότυπα της Mugen, που συναντώνται μέσα αλλά και έξω από το αυτοκίνητο.

Όσο αφορά τα μηχανικά μέρη, ο γνωστός 2λιτρος κινητήρας του Type R έχει αναβαθμιστεί και αποδίδει 240 ίππους και 218 Nm ροπής. Φοράει διαφορετικούς εκκεντροφόρους, σύστημα εξαγωγής και πρόγραμμα. Το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει χειροκίνητο με έξι σχέσεις.

Ίσως υπάρχουν και άλλα Mugen RR προς πώληση, όμως το συγκεκριμένο αναγράφει μόλις 52.946 χιλιόμετρα στο κοντέρ του και από αυτά μόνο τα 440 έχουν γίνει στους βρετανικούς δρόμους. Μαζί με το αυτοκίνητο θα δοθούν τα manuals, ένα γνήσιο πορτοφόλι με το λογότυπο Mugen και το βιβλίο συντήρησης.

Η τιμή που ζητά το Torque GT; Γύρω στα 127.000 δολάρια. Μην είστε άδικοι. Αναλογιστείτε ότι είναι το 24ο από τα μόλις 300 κομμάτια που υπάρχουν.