Πόσα θα δίνατε για μία Toyota Celica με V8 και πίσω κίνηση;


Αυτή η παλαβή Celica με τα 320 άλογα όντως υπάρχει, είναι απόλυτα λειτουργική και βγαίνει προς πώληση για όσους μερακλήδες στην Αμερική θέλουν να δώσουν λίγα και να  πάρουν πολλά

  • 25/4/2020

Από την εποχή που καταργήθηκε η Celica, το μικρό και φθηνό προσιτό σπορ Toyota ήταν και παραμένει ένα ζητούμενο. To GT86 δεν ήταν αυτό που λες φθηνό, η νέα Supra είναι όνειρο απατηλό για τους Έλληνες (και έχει πολύ BMW μέσα της για τον φανατικό της εταιρίας), οπότε αυτό που μένει είναι να χαζεύει αγγελίες όπως αυτή εδώ που θυμίζει ωραίες στιγμές που ζήσαμε μαζί με μία Celica κάθε γενιάς.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, τα πράγματα έχουν πάρει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Ο ιδιοκτήτης αυτής της Celica, o οποίος στο προφίλ του στο Facebook υποστηρίζει ότι είναι και μηχανικός της Toyota αποφάσισε να πάει το θέμα αρκετά μακριά. Πολύ μακριά για να είμαστε ακριβείς.

Αυτό που βλέπουμε είναι μία Celica με έναν V8 κινητήρα στριμωγμένο στον χώρο που ήταν ο τετρακύλινδρος και με την μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα! Και μάλιστα, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, έχει γίνει αρκετά προσεγμένη και "καθαρή" δουλειά.

Το μοτέρ είναι το 3UZ της ίδιας της Toyota των 4,3 λίτρων που αποδίδει 320 άλογα.  Ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε ότι λόγω των αλλαγών που έπρεπε να γίνουν εμπρός για να χωρέσει το μοτέρ, καλό θα ήταν να βάλει και έναν άξονα και να μεταφέρει το διαφορικό στους πίσω τροχούς. Και όλα αυτά με μηχανικό κιβώτιο και ότι άλλο χρειάζεται για να είναι το αυτοκίνητο απόλυτα λειτουργικό, στο πνεύμα της αξιοπιστίας και της αντοχής της Toyota.

H ανάρτηση προέρχεται από Supra προηγούμενης γενιάς, τα φρένα είναι αναβαθμισμένα και τα ηλεκτρονικά λειτουργούν όλα τέλεια, ενώ περνά και τους κανονισμούς για ρύπους σύμφωνα με την αγγελία που έχει βάλει ο ιδιοκτήτης στο Marketplace του Facebook.

Όσο για την τιμή, υπάρχουν και επιλογές! Αν θέλετε αυτόματο κιβώτιο θα πληρώσετε μόνο 29.000 δολάρια. Αν θέλετε να σας βάλει το μηχανικό για ατέλειωτα παντιλίκια, θα σας χρεώσει κάτι παραπάνω, στα 33.000 δολάρια. Τζάμπα πράμα για μία Celica όνειρο (ή εφιάλτης, ανάλογα πως το βλέπετε το θέμα...)