Πόση θα είναι η ετήσια παραγωγή οχημάτων της Tesla;


H Tesla, επηρεάστηκε λιγότερο από τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών και σχεδόν διπλασίασε την ετήσια παραγωγή της το 2021. Για τη φετινή χρονιά αναμένεται να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/2/2022

Η ετήσια παραγωγική δυνατότητα της Tesla αυξήθηκε πέρυσι σε σχέση με αυτή του 2020 κάτι που αποτυπώθηκε και στις πωλήσεις των οχημάτων της. Η ένταξη στο δυναμικό της και του καινούργιου εργοστασίου της που δημιουργήθηκε κοντά στο Βερολίνο (Γερμανία), το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του εντός της χρονιάς, αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των οχημάτων της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «η εφοδιαστική αλυσίδα θα εξακολουθήσει να είναι η βασική αιτία περιορισμού της παραγωγής στα εργοστάσιά μας και το 2022. Παρόλα αυτά, αναμένουμε μια σημαντική ανάπτυξη εντός της χρονιάς, η οποία θα είναι περισσότερη από το 50% σε σχέση με αυτή του 2021».

Αυτό σημαίνει ότι, εφέτος, ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων που θα κατασκευάσει η Tesla θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μονάδες. Θυμίζουμε ότι πέρυσι η εταιρεία πούλησε περίπου 936.000 οχήματα, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε. Ο αριθμός αυτός ήταν κατά 87% αυξημένος συγκριτικά με τον αντίστοιχο του 2020.

Ο κ. Musk τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι βιώσιμα και προσφέρουν κέρδος. Η δήλωσή του ότι αναμένει να αυξηθεί κατά 50% η παραγωγική ικανότητα της Tesla εντός της χρονιάς, όπως και η τάση να είναι αυξητική και τα επόμενα χρόνια, κάνει κάποιους αναλυτές να θεωρούν ότι στο τέλος του 2024 η συνολική ετήσια παραγωγή της θα μπορούσε να φτάσει τα 3.000.000 οχήματα. Ωστόσο, αυτό είναι κάπως δύσκολο καθώς –προς το παρόν– δεν έχει πολλά μοντέλα τα οποία να της επιτρέψουν να επιτύχει αυτό το νούμερο ως εκείνη τη χρονιά.