Πόσο ασφαλές είναι ένα ηλεκτρικό Polestar 2 σε σύγκρουση;


Η προστασία του συσσωρευτή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κεφαλαιώδους σημασίας σε μία σύγκρουση. Η Polestar δίνει έμφαση σε αυτό, με τις δοκιμές να αποδεικνύουν αυτή ακριβώς τη δέσμευση στην ασφάλεια.

  • 28/4/2020

Σύμφωνα με τον Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας, «η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας για την Polestar. Είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με τη Volvo Cars και αυτό μας συνδέει με τη μεγάλη φήμη τους για εξαιρετική τεχνολογία ασφάλειας. Φυσικά, τα αυτοκίνητα Polestar έχουν σχεδιαστεί για να είναι από τα ασφαλέστερα στον κόσμο και είμαστε πραγματικά περήφανοι γι' αυτό».

Ειδικά για την προστασία του συσσωρευτή σε περίπτωση σύγκρουσης, οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν δημιουργήσει ένα αλουμινένιο πλαίσιο που τον περιβάλλει, με υψηλή ακαμψία, ώστε να μην επηρεάζεται από τις δυνάμεις που αναπτύσσονται. Το SPOC block (Secure Partial Offset Crash), όπως ονομάζεται, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μην επιτρέπει την μετακίνηση των τροχών ή άλλων αντικειμένων προς το εσωτερικό της καμπίνας αλλά και προς το συσσωρευτή. Αυτό μεγιστοποιεί την ασφάλεια στις πλαγιομετωπικές κυρίως συγκρούσεις, ενώ συνεπικουρείται και από το FLLP (Front Lower Load Path). Το τελευταίο φροντίζει πρωτίστως για τις μετωπικές συγκρούσεις, είτε με άλλα οχήματα είτε με πιο στενά αντικείμενα, όπως ένας στύλος, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κινητήρας στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

Στα γενικότερα πλαίσια ασφάλειας του Polestar 2 περιλαμβάνεται επίσης ένα σύστημα παραγωγής ήχων, Acoustic Vehicle Alert System (AVAS), ώστε να γίνεται αντιληπτό από πεζούς, ζώα και άλλους οδηγούς που κινούνται πλησίον του αυτοκινήτου. Επιπροσθέτως, περιλαμβάνει νέους εσωτερικούς πλευρικούς αερόσακους στα μπροστινά καθίσματα, που προστατεύουν και τα άκρα των επιβατών. Υπάρχει αυτόνομη πέδηση και όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που συναντάμε και στα μοντέλα της Volvo. Πρακτικά, είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.