Πόσο έχει μεγαλώσει το νέο Volkswagen Polo από την πρώτη γενιά Golf;


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στις μέρες μας μικραίνουν τους κινητήρες των αυτοκινήτων αλλά μεγαλώνουν το αμάξωμα τους. Δείτε πόσο έχει μεγαλώσει το νέο Polo συγκριτικά με τον πρώτο Golf;

  • 3/11/2021

Απαντώντας στην αγοραστική επιθυμία για "περισσότερο αυτοκίνητο", το φαινόμενο της αύξησης των διαστάσεων των αυτοκινήτων είναι κάτι περισσότερο από σύνηθες.

Έτσι και το  νέο Polo έχει μήκος 4,07 μέτρων, που το καθιστά περίπου 38 εκατοστά μακρύτερο από ένα Golf του 1974.

Το Polo κυκλοφόρησε το 1975 και η VW πούλησε πάνω από 18 εκατομμύρια μονάδες. Η νέα γενιά του Polo (έκτη) κυκλοφορεί ήδη στους ελληνικούς δρόμους και είναι ένα εξαιρετικό μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο, που παρά τις ευμεγέθεις διαστάσεις του είναι ευέλικτο στην κίνηση στην πόλη.

Οι προβολείς LED έχουν αναβαθμιστεί, ενώ υπάρχει επίσης ένα νέο ψηφιακό πιλοτήριο από το οποίο μπορείτε να ελέγξετε, μεταξύ άλλων, το «IQ.DRIVE Travel Assist», ένα ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης.

Υπάρχουν πολλές επιλογές κινητήρα, συμπεριλαμβανομένου ενός βενζινοκινητήρα 1 λίτρου με τον οποίο είναι τώρα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, ενώ μπορεί να διατεθεί και με φυσικού αερίου-βενζίνης.

Φυσικά, αναμένεται και η έκδοση GTI.

Διατίθενται επίσης, ανάλογα με την αγορά, 4 πακέτα εξοπλισμού: Life, Style, R-Line και GTI.

Η τιμή του νέου Volkswagen Polo ξεκινά από τα 17.750 ευρώ στην Ελλάδα.