Πόσο γρήγορη είναι η Porsche Taycan Turbo; (Video)


H Porsche Taycan έχει εδραιωθεί πλέον στη συνείδηση του κοινού ως ένα γνήσιο όχημα σπορ επιδόσεων. Πώς στέκεται απέναντι στα καθαρόαιμα sports cars της εταιρείας; Μπορεί να τα κερδίσει;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/1/2021

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η Taycan, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, είχε να αντιμετωπίσει μεγάλη αμφιβολία από μέρους των φίλων της αυτοκίνησης κατά πόσο είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην ιστορία της Porsche. Βεβαίως, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο δικαίωσε την προσπάθεια των ανθρώπων που έδωσαν τη έγκριση και αυτών οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία της. Η κατάρριψη πολλών ρεκόρ ταχύτητας (αλλά και ρυθμού πωλήσεών της) είναι η καλύτερη, έμπρακτη απόδειξη.

Ωστόσο, τα στελέχη της Porsche θέλησαν να δείξουν τις δυνατότητές της έναντι του «εσωτερικού ανταγωνισμού» της. Για τον λόγο αυτό, αντιπαρέβαλαν την Porsche Taycan Turbo με μία 911 GT3 RS και μία αγωνιστική 911 GT3 Cup. Στον αγώνα επίδειξης που πραγματοποιήθηκε στην πίστα «Sandown International Raceway», κοντά στη Μελβούρνη, η Taycan κέρδισε τα δύο ξεχωριστά οχήματα, τόσο στη διαδικασία αγώνα ενός γύρου στην πίστα, όσο και στην επιτάχυνση 0-400 m.

Βεβαίως, οι διαδικασίες στήθηκαν με τρόπο που να ευνοείται η Taycan Turbo. Για παράδειγμα, στον αγώνα ενός γύρου στην πίστα, ο οδηγός της ξεκίνησε πρώτος. Έπειτα από 3,4 sec εκκίνησε η 911 GT3 RS και έπειτα από 2,0 sec εκκίνησε και η 911 GT3 Cup. Συνεπώς, η Taycan Turbo είχε προβάδισμα 5,4 sec από την αγωνιστική Porsche και κατάφερε να ολοκληρώσει πρώτη τον γύρο, με οριακή διαφορά. Πάντως, δεν ξέρουμε κατά πόσο… έδειξαν αυτοσυγκράτηση οι οδηγοί των άλλων δύο οχημάτων κατά τον ιδιότυπο αυτόν αγώνα, ώστε να υπάρχει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Στην επιτάχυνση από στάση, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της Porsche επίσης κέρδισε, επωφελούμενο από την ικανότητα που έχουν τα αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας να ξεφεύγουν σημαντικά από τα πρώτα μέτρα. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε αυτή την ιδιότυπη «κόντρα» μεταξύ των τριών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας.