Πόσο ισχυρό είναι το air condition μιας Bugatti;


Ένα ολόκληρο διαμέρισμα είναι ικανό να ψύξει το air condition της Bugatti Chiron, με την  ισχύ του να μπορεί να συγκριθεί με εκείνη ενός οικιακού συστήματός κλιματισμού.

  • 12/7/2020

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η Bugatti Chiron αποτελεί μια κατασκευή η οποία κρύβει ουκ ολίγες ιδιαιτερότητες. Δεν είναι μόνον η ο W16 κινητήρας με τους τέσσερις υπερσυμπιεστές καυσαερίων, η καθηλωτική ισχύς των 1.500 ίππων ή η μέγιστη ταχύτητα των 420 χλμ./ώρα.

Είναι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που οφείλουν να προσαρμοστούν στις υπερφυσικές δυνατότητες ενός αυτοκινήτου παραγωγής που εκτός των άλλων διατηρεί τον τίτλο του ταχύτερου στον πλανήτη.

Μεταξύ αυτών και το air condition, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ διαθέτει την ισχύ μιας οικιακής μονάδας κλιματισμού, ικανής να ψύξει έναν χώρο 80 τετραγωνικών μέτρων.

Σύμφωνα με την Julie Lemke, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από την εξέλιξη του συστήματος κλιματισμού της Bugatti Chiron, οι προκλήσεις ήταν πάρα πολλές.

Κατά αρχάς θα έπρεπε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του και η ικανότητά του να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του οδηγού και του συνοδηγού ακόμα κι αν αυτές είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Επίσης, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έπρεπε να επιτυγχάνεται άμεσα και με τέτοιον τρόπο ώστε να μην γίνεται αντιληπτό. Και όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο που θα κινείται με 250 χλμ./ώρα και εξαιτίας του σχεδιασμού του δέχεται περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία από ένα κοινό τετράτροχο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, η  Bugatti οδηγήθηκε στην τοποθέτηση ενός πανίσχυρου συστήματος κλιματισμού, η απόδοση του οποίου μπορεί να συγκριθεί με εκείνη μιας οικιακής μονάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο συμπιεστής φτάνει σε ισχύ τα 10 kW ή αν προτιμάτε τους 13 ίππους όντας σύμφωνα με την Bugatti ικανός να ψύξει ένα διαμέρισμα.

Κατά προσέγγιση  στο σύστημα κλιματισμού της Chiron κυκλοφορούν 3 κιλά ψυκτικού υγρού ανά λεπτό με πίεση που μπορεί να φτάσει έως και τα 20 bar.

Διαβάστε ακόμα:

Ένας γύρος στο Nurburgring με την Bugatti Chiron Pur Sport (Video)