Πόσο κάνει η παιδική Aston Martin DB5 Junior; (video)


Η λιλιπούτεια κόπια του εμβληματικού μοντέλου είναι έτοιμη να προσφέρει ξεχωριστές… οδηγικές στιγμές στους μπόμπιρες που θα την αποκτήσουν.

  • 8/3/2022

Η Aston Martin ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως το τελευταίο παιδικό της δημιούργημά, που κατασκεύασε σε συνεργασία με την εταιρεία The Little Car Company, έχει πλέον και τη σφραγίδα του test driver της φίρμας Darren Turner.

Ο Βρετανός επαγγελματίας οδηγός είναι αυτός που έχει τον τελικό λόγο στην ανάπτυξη κάθε αυτοκινήτου που φέρει το σήμα με τα φτερά, υποβάλλοντάς το σε αλλεπάλληλες δοκιμές μέσα στην πίστα πριν δώσει το τελικό «ΟΚ». Ακριβώς το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση της παιδικής DB5 Junior που έχει κατασκευαστεί σε κλίμακα 66% σε σχέση με το αρχικό μοντέλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το παιχνίδι έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει όσο περισσότερο μπορεί τον… μεγάλο αδελφό. Το πλάνο προβλέπει την δημιουργία 1.059 μονάδων, όσων δηλαδή κυκλοφόρησαν και από την ορίτζιναλ DB5 το διάστημα 1963-1965.

Η κίνηση προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα των 5kW όπου με μία πλήρη φόρτιση έχει αυτονομία έως και 32 km, ανάλογα με τον τρόπο που πατάει το γκάζι ο μπόμπιρας. Στο εσωτερικό έχει ενσωματωθεί bucket κάθισμα ενώ οι ζάντες έχουν διάμετρο 10 ιντσών. Τα διαθέσιμα modes είναι τρία ενώ υπάρχει και χειρόφρενο για να προσφέρει έξτρα διασκέδαση!

«Η οδήγηση του αυτοκινήτου ήταν πραγματικά μία έκπληξη. Δεν περίμενα τόσο υψηλές επιδόσεις. Παρά το μικρό μέγεθος έχει όλη τη γοητεία από την ορίτζιναλ DB5», δήλωσε ο Darren Turner.

Τέλος, η εταιρεία προσφέρει και online διαμορφωτή (πατήστε εδώ για να ματεβείτε) ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να διαμορφώσουν το όχημα σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Η αρχική τιμή ορίζεται στις 35.000 λίρες που αντιστοιχούν σε 42.000 ευρώ

Δείτε το video...