Πόσο κοστίζει ένα golf cart από τη Mercedes-Benz;


 

 

 

Χαράς ευαγγέλια για τους ευημερούντες 80άρηδες όλου του κόσμου: Η Mercedes-Benz, σε συνεργασία με την εταιρεία Garia, ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πολύ... προχωρημένο golf cart, με το οποίο οι ιδιοκτήτες του θα κάνουν όσους δεν έχουν ένα ίδιο να ζηλεύουν!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ
  • 5/3/2018

Μπορείτε να φανταστείτε πως ένα golf cart διαθέτει διάφορα προγράμματα οδήγησης, υαλοκαθαριστήρες, θερμαινόμενο παρμπρίζ ή ακόμα και... ψυγείο; Αν όχι, ετοιμαστείτε να ζήσετε στην πράξη το Mercedes Garia Golf Cart, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη την πορεία του ως πρωτότυπο όχημα το 2016. Βέβαια, από τότε έως σήμερα έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση. Ωστόσο, το cart παραπέμπει σε ένα κάπως φουτουριστικό Smart ForTwo Cabrio. Το βολβοειδές design χαρακτηρίζεται πάντως από την μπροστινή γρίλια, της οποίας η σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από μπαλάκι του golf, από τα μακρόστενα μπροστινά φωτιστικά σώματα και από το σχεδόν κάθετα τοποθετημένο παρμπρίζ. Το αυθεντικό δέρμα είναι αδιάβροχο, ενώ κάποια από τα μέρη του αμαξώματος αποτελούνται από ανθρακονήματα.

Τα πάντα γύρω από το Mercedes Garia Golf Cart «φωνάζουν» από μακριά ότι αυτό το όχημα είναι κάτι παραπάνω από premium. Επιπλέον, το cart, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Garia, είναι κατά πολύ πιο sporty από οποιοδήποτε μέσο cart, που μπορεί να βρει κανείς σε κάποιο... δημόσιο ανοικτό γήπεδο golf. Το εν λόγω όχημα εφοδιάζεται με ηχεία, που λειτουργούν μέσω Bluetooth, ώστε να μπορεί κανείς να ακούει τους αγαπημένους του ήχους την ώρα που κατευθύνεται προς την επόμενη βάση, εκνευρίζοντας ενδεχομένως άλλους παίκτες με την... punk μουσική του. Οι επιβάτες αυτού του golf cart θα είναι επίσης σε θέση να βλέπουν και τον ηλεκτρονικό πίνακα του σκορ, ενώ θα είναι διαθέσιμα μολύβι, χαρτί, αλλά και η συνδεσιμότητα με το internet μέσω smartphone.

Το cart είναι, σαφέστατα, ηλεκτροκίνητο. Άλλωστε, κάτι τόσο κομψό και προσεγμένο δε θα μπορούσε να έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι μπαταρίες λιθίου έχουν χωρητικότητα 10,24 kWh, δηλαδή τη μεγαλύτερη που είχε ποτέ ένα golf cart παραγωγής, σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, και εξασφαλίζουν αυτονομία της τάξης των περίπου 80 km. Φυσικά, αυτή η απόσταση είναι αρκετή για να καλυφθούν με άνεση όλες οι πίστες, τα spa και τα bar, προτού καθίσει ο ιδιοκτήτης του cart για το μεσημεριανό του.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αυτό το cart είναι νόμιμο και για τον ανοικτό δρόμο, αφού έχει τελική ταχύτητα σχεδόν 70 km/h. Πάντως, οι πελάτες από τις ΗΠΑ θα αποκτήσουν ένα cart με περιορισμένη τελική ταχύτητα στα περίπου 40 km/h, εξαιτίας της σχετικής νομοθεσίας. Στο κάτω κάτω, το golf cart της Mercedes Garia εφοδιάζεται με ζάντες 14 ιντσών, δισκόφρενα εμπρός και ανάρτηση με διπλά ψαλίδια.

Η Garia προβάλλει ήδη αυτό το golf cart στην ιστοσελίδα της και δέχεται, μάλιστα, και προπαραγγελίες. Το μόνο που χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι να καταθέσει 1.000 δολάρια (περίπου 800 ευρώ) ως προκαταβολή της τελικής τιμής των 73.000 δολαρίων (ή περίπου 59.000 ευρώ). Θα πείτε, βέβαια, ότι αυτό το ποσό είναι υψηλό για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο, που παραπέμπει σε ψυγείο από igloo ή φορητό ραδιόφωνο. Ωστόσο, δε θα έχει κανείς κανένα πρόβλημα με το φίνο δέρμα, το θερμαινόμενο παρμπρίζ και τη γενικότερη αύρα της ανωτερότητας...

Το golf cart θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.