Πόσο κοστίζει ένα Subaru Legacy RS που είχε οδηγήσει ο Ari Vatanen στο Ράλι Ακρόπολις;


Ένα Subaru Legacy RS με μεγάλη ιστορία που σχετίζεται με την Ελλάδα και σε εξαιρετική κατάσταση θα βγει σε δημοπρασία στην Αγγλία 

 

  • 13/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ


Μπορεί να μην είναι το Impreza που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στα χέρια μερικών από των μεγαλύτερων οδηγών που πέρασαν από τα Ράλι, όμως και το Legacy έχει αφήσει την δική του... κληρονομιά στην ιστορία των αγώνων, ως προπομπός της μεγάλης εποχής της Subaru στο ΠΠΡ.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ένα Legacy RS Group A στο τιμόνι του οποίου έχει βρεθεί ο Ari Vatanen. Μάλιστα έχει και ένα ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο ήταν πρώτο στο Ράλι Ακρόπολις του 1993 πριν εγκαταλείψει (μπροστά από ονόματα όπως Tommi Makinen, Carlos Sainz, Colin McRae και Juha Kankkunen).

Mετά το Ακρόπολις το αυτοκίνητο επέστρεψε στην Αγγλία, στην Prodrive και στην συνέχεια πωλήθηκε σε μία Ιταλική αγωνιστική ομάδα. Μάλιστα, το 1995, το ίδιο αυτοκίνητο είχε συμμετάσχει στο Bettega Memorial Rallysprint με οδηγό τον Richard Burns και είχε τερματίσει δεύτερο.

Στην συνέχεια διαμορφώθηκε σε προδιαγραφές Safari (κάτι όχι ασυνήθιστο για τα Legacy) και το 2008 αγοράστηκε από την Richard Burns Collection και πέρασε ένα μεγάλο restoration έτσι ώστε να έρθει στην αρχική του μορφή. Τις εργασίες επίβλεψε ένας πρώην μηχανικός της Prodrive, o Ιan Richardson, ο οποίος δημιούργησε ένα αυθεντικό Legacy με τις προδιαγραφές του Ραλλι Ακρόπολις του 1993, ακόμα και την πινακίδα K555 BAT που είχε εκείνο το αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο Legacy ήταν εφοδιασμένο με τον δίλιτρο boxer κινητήρα της εταιρίας, με απόδοση 290 άλογα, και είχε ένα σειριακό κιβώτιο της X-trac. Από την ημέρα της επισκευής του σ' αυτή την μορφή έχει κάνει μόλις 100 χιλιόμετρα. Και στις 23 Φεβρουαρίου θα βγει σε δημοπρασία στην Βρετανία, με τους ειδικούς να υπολογίζουν ότι η τιμή του μπορεί να κυμανθεί από τα 150.000 έως και τα 180.000 ευρώ. Όχι και άσχημα για ένα αυτοκίνητο θρύλο, που οδηγήθηκε από τους θεούς των Ράλι.