Πόσο κοστίζει το service μιας Bugatti Veyron; (Video)


Το εξωπραγματικό κόστος συντήρησης μιας Bugatti Veyron αποκαλύπτει ένας πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης δύο αντιτύπων του εξαιρετικά σπάνιου hypercar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/12/2019

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο μπορεί να κοστίζει η συντήρηση μιας Bugatti Veyron ή θεωρείται ότι τα χρήματα που απαιτούνται π.χ. για την αλλαγή λαδιών ή ελαστικών δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες των απανταχού hypercars;

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα έρχεται από τον επιχειρηματία Manny Khoshb ο in οποίος θέλησε να μοιραστεί με τους κοινούς θνητούς τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του ο ιδιοκτήτης όχι μιας αλλά δύο Bugatti Veyron.

Σύμφωνα με τον Manny Khoshb, λοιπόν, η συντήρηση μιας Bugatti δεν είναι το πιο εύκολο και πιο φθηνό πράγμα στον κόσμο. Το αντίθετο μάλιστα καθώς μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο… χειρουργείο για αλλαγή λαδιών και λοιπών υγρών κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 25.000 δολάρια.

Αντιστοίχως ένα σετ ελαστικών για την Bugatti Veyron κοστίζει 38.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή κάθε 10.000 μίλια (περίπου 16.000 χιλιόμετρα) θα πρέπει να αντικαθίστανται και οι ζάντες ελαφρού κράματος αξίας 50.000 ευρώ.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ονειρευτείτε ένα hypercar θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα όνειρα κοστίζουν και μάλιστα ακριβά. Όχι μόνο για να τα εκπληρώσεις αλλά και για να τα συντηρήσεις.