Πόσο κοστίζει το αθάνατο Toyota Highlander στην Ευρώπη;


Το κορυφαίο σε προδιαγραφές SUV της Toyota βρίσκεται πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

  • 26/1/2021

Η απόφαση της Toyota να διαθέσει το επιβλητικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές Highlader στην αγορά της γηραιάς ηπείρου ήταν εδώ και καιρό γνωστή. Έμενε λοιπόν να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της ευρωπαϊκής καριέρας ενός αυτοκινήτου που διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου SUV στην γκάμα της ιαπωνικής φίρμας.

Το Toyota Highlader αγγίζει σε μήκος τα 5 μέτρα, έχοντα τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και επτά επιβάτες μιας και διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων.

Για ευνόητους λόγους στην ευρωπαϊκή αγορά το Toyota Highlander θα προσφέρεται μόνο σε υβριδικές εκδόσεις. Εκδόσεις στις οποίες τον πρώτο λόγο έχει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 2,5 λίτρων, ο οποίος σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικά μοτέρ -στις τετρακίνητες διαμορφώσεις- αποδίδει 248 ίππους.

Παρά το βάρος των δύο τόνων, το Toyota Highlander επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα, ενώ σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν υπερβαίνει τα 6,6 λίτρα/100 χλμ.

Μιλώντας για το κορυφαίο SUV στη σημερινή γκάμα του αυτοκινήτου, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των προηγμένων εφαρμογών άνεσης και ασφάλειας, ωστόσο, στις αγορές που πρόκειται να διατεθεί θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία -τουλάχιστον- επίπεδα εξοπλισμού.

Τη δική της αξία έχει και η τιμή του αυτοκινήτου στις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές. Ειδικότερα, στη Γερμανία το Toyota Highlander θα κοστίζει 53.250 ευρώ ενώ παραπλήσια είναι και η τιμή του αυτοκινήτου στη Μ. Βρετανία εκκινώντας από τις 50.595 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά crossover της Toyota

To Toyota Yaris Cross βουτάει στη λάσπη και εντυπωσιάζει! (Video)